Varhain on parhain -koulutus Helsingissä, 2 op

Maksuton lähikoulutus Helsingissä Radisson Blu Seaside hotellissa torstaina 8.12.2022 klo 8.30-15 erityisopettajille ja opinto-ohjaajille.

Koulutuksessa saamme työkaluja oppijoiden ohjaamiseen. Ohjauksen tavoitteena on tukea tarvitsevan oppilaan sujuvan siirtymän ja kiinnittymisen tukeminen omalle opintopolulleen, kohti yksilöllisiä tavoitteita opiskelun, työn ja hyvän elämän suhteen. Ohjauksessa huomioimme oppilaan kokonaisvaltaisen elämäntilanteen, yksilölliset ohjaustarpeet, toimintakykyajatteluun perustuvan tuen tarpeen tunnistamisen sekä monialaisen ohjausyhteistyön ja -palvelut.

Koulutuksen laajuus on 2 op ja se sisältää ennakkotehtävän.


Koulutuksen sisältö

Käytännön läheisessä koulutuksessa saamme työkaluja oppijoiden ohjaamiseen. Ohjauksen tavoitteena on tukea tarvitsevan oppilaan sujuvan siirtymän ja kiinnittymisen tukeminen omalle opintopolulleen, kohti yksilöllisiä tavoitteita opiskelun, työn ja hyvän elämän suhteen. Ohjauksessa huomioimme oppilaan kokonaisvaltaisen elämäntilanteen, yksilölliset ohjaustarpeet, toimintakykyajatteluun perustuvan tuen tarpeen tunnistamisen sekä monialaisen ohjausyhteistyön ja -palvelut.

Koulutuksen laajuus on 2 op ja se sisältää ennakkotehtävän.

Koulutuspäivän aikana tutustut erityistä ja vaativaa erityistä tukea tarvitsevat oppilaan/ opiskelijan tuen tarpeen tunnistamisen ja kuvaamisen työkaluun, RUORIin ja saat itsellesi VETOVOIMALA -kortit.

Lisäksi koulutuspäivässä pääset kuulemaan Vanhempainliiton yhdenvertaisuusasiantuntijan, sekä nepsy-kokemusasiantuntija-isän, Aslak Rantakokon ajatuksia aiheesta ”Koulukuntoinen nuori – opetuskuntoinen koulu”.

Koulutus sisältää yhden lähikoulutuspäivän Helsingissä sekä ennakkotehtävän. Lisäksi koulutukseen osallistujille järjestetään keskiviikkona 25.1.2023 klo.12-14 RUORI -tapaaminen Ammattiopisto Luovin Helsingissä, Vallilassa, josta kerromme tarkemmin koulutuspäivässä.

Kouluttaja

Jaana Heikkinen, Ammattiopisto Luovin haku- ja neuvontapalvelut, opinto-ohjaaja. Jaana on yksi RUORI -kehittäjistä ja kouluttajista Luovissa.

Aika ja paikka

Koulutuspäivä on torstai 8.12.2022 klo 8.30-15.00. Koulutus pidetään Helsingissä Radisson Blu Seaside -hotellissa, Ruoholahdenranta 3, 00180 Helsinki. Koulutus alkaa klo 9.00 maksuttoman aamukahvin jälkeen.

Erityisen tuen areena -hanke

Koulutus on osa Opetushallituksen rahoittamaa Erityisen tuen areena -hanketta. Lisätietoa hankkeesta ja muista koulutuksista löydät hankkeen sivulta. Koulutus on osallistujille maksutonta. Koulutuksen suorittaneet saavat todistuksen.

Lisätietoa koulutuksesta

Koulutuskoordinaattori Tarja Järvi, p. 040 – 319 3062, tarja.jarvi@luovi.fi

Opetushallituksen tunnus.