Virtuaalisesti vierellä (ESR) -hankkeessa järjestettiin yleisön toiveesta 9.9.2022 toista kertaa Lemmikki päivä verkossa -tapahtuma. Tapahtuman tavoitteena oli tarjota nuorille osallisuutta ja yhteisöllisyyttä tukevaa toimintaa verkossa matalalla kynnyksellä. Yhteensä Lemmikkipäivä verkossa –tapahtumaan osallistui lähes sata nuorta sekä lisäksi opetus- ja ohjausalan henkilökuntaa.

Kokoonnuimme Teamsissa kuulemaan nuorten omia lemmikkiesittelyjä, joita valmistelimme yhdessä nuorten kanssa ennen lemmikkipäivää pidetyssä esitysworkshopissa. Voi kuinka upeista esityksistä saimmekaan nauttia!

Lemmikkiesitysten lisäksi pääsimme myös tutustumaan rescue-koira Sagan tarinaan sekä saimme vinkkejä vastuulliseen lemmikin hankintaan ja omistamiseen. Lemmikkipäivään osallistujat pääsivät virittäytymään eläinaiheiseen tunnelmaan myös Lemmikkipäivän omassa Padletissa.

Kurkkaa Padlet linkistä: Lemmikkipäivä verkossa 9.9.2022 (padlet avautuu uudessa välilehdessä)

Kokemustemme mukaan tapahtuma toi nuorille iloa ja lisäsi vuorovaikutusta sekä yhteenkuuluvuuden tunnetta verkon ylitse. Lisäksi tapahtumassa esiintyneet nuoret saivat onnistumisen kokemuksia esiintymisestä sekä digityökalujen käytöstä esitystä tehdessä. Meillä on Virtuaalisesti vierellä -hankkeessa saatu jo aiemmin positiivisia kokemuksia lemmikkiaiheisesta verkkotapahtumasta ja tämän kertaisen tapahtuman jälkeen meille vahvistui, että vastaavan kaltaisille teemapäiville olisi kysyntää.

Nuoria osallistavan teematapahtuman verkossa voisi jatkossakin järjestää Lemmikkipäivän mallia mukaillen, aiheita vaihdellen (kuten harrastukset, ammatit, pelit). Jos olet kiinnostunut toteuttamaan teemapäivää ja haluat kuulla vinkkejä, ota yhteyttä!

Suvi Mäkelä-Lindell
hankepäällikkö
Virtuaalisesti vierellä -hanke