Erityisen tuen tarpeen tunnistaminen ja ohjaaminen nivelvaiheissa 3 op

Aika

22.9.2023 klo 9-14

Paikka

Helsinki, Työpajankatu 8, Kalasatama, 2. kerros, tila B233 (Troolari).

Koulutus on osallistujalle maksutonta.

Koulutuksessa saat työkaluja hakijoiden ja opiskelijoiden ohjaamiseen. Koulutuksessa syvennytään aiheeseen, mitä opetuksen ja ohjauksen ammattilaisten on hyvä tietää ja miten voimme yhdessä onnistua nivelvaiheissa.

Ilmoittaudu mukaan 15.9.2023 mennessä.

Lämpimästi tervetuloa koulutukseen!

Sisältö ja tavoite

Koulutuksen laajuus on 3 op, joka sisältää ennakkotehtävän, linkki tehtävään lähetetään kutsuviestissä lähempänä koulutusta.

Ohjauksen tavoitteena on tukea tarvitsevan oppijan sujuvan siirtymän ja kiinnittymisen tukeminen omalle opintopolulleen. Ohjauksessa huomioimme oppijan kokonaisvaltaisen elämäntilanteen, yksilölliset ohjaustarpeet, toimintakykyajatteluun perustuvan tuen tarpeen tunnistamisen sekä monialaisen ohjausyhteistyön ja -palvelut. Nivelvaiheissa turvataan lapsen ja nuoren tulevaisuutta.

Koulutuspäivässä pääset kuulemaan Vanhempainliiton yhdenvertaisuusasiantuntijan, sekä nepsy-kokemusasiantuntija-isän, Aslak Rantakokon ajatuksia aiheesta. Kokemuksia ja näkemyksiä, onnistumisia ja onnettomuuksia kahden nepsy-lapsen opinpolulta

Koulutuspäivän aikana tutustut erityistä ja vaativaa erityistä tukea tarvitsevat oppijan tuen tarpeen tunnistamisen ja kuvaamisen työkaluun, RUORIin ja saat itsellesi VETOVOIMALA -kortit. Ks. lisää;  https://luovi.fi/luovi-kumppanina/ruori-arviointimenetelma/.

Lisäksi koulutukseen osallistujille järjestetään tapaaminen Luovi Helsingissä, Vallilassa. Pääset tutustumaan Luoviin ja kuulemaan opiskelun ja ohjauksen arjesta erityisen tuen oppijoiden kanssa. Ajankohdasta sovitaan osallistujien kanssa. Koulutukseen osallistujilla on myös mahdollisuus etäneuvontaan RUORIn käyttöönotossa, josta sovitaan koulutuspäivän päätteeksi.

Lataa koulutuksen esite tästä

Kouluttaja

Asiantuntija

Jaana Heikkinen
Luovin opinto-ohjaaja ja RUORI -kehittäjä
jaana.s.heikkinen@luovi.fi
p.040 3193 625
Aslak Rantakokon
Vanhempainliiton yhdenvertaisuusasiantuntija ja nepsy- kokemusasiantuntija


Areenalla erityistä tukea

Koulutukset ovat maksuttomia, ja osa Opetushallituksen rahoittamaa Areenalla erityistä tukea -hanketta. Lisätietoa hankkeesta ja muista koulutuksista löydät hankkeen sivulta.

Opetushallituksen tunnus.