Ja niin kuitenkin…

Ja niin kuitenkin…  

 

Kiitos siitä, että sain tulla, kun en pärjännyt isossa ryhmässä, jossa oli vaikeita tehtäviä.

Kiitos siitä, että sain olla omassa kuplassani päästämättä ketään lähelleni, sain käpertyä nurkkaan.

Kiitos siitä, että hyväksyit minut sellaisena kuin olen.

Kiitos siitä, että olen oppinut elämään haasteideni kanssa, vaikka en vielä ole hyväksynyt niitä.

Kiitos siitä, että sain tulla takaisin, vaikka lähdin ovet paukkuen.

Kiitos siitä, että olit tiukka, tarvitsin sitä.

Kiitos siitä, että opin hyväksymään erilaiset ihmiset.

Kiitos siitä, että löysin oman tapani oppia ja uskon osaamiseen.

Kiitos siitä, että jaksoin olla itse sinnikäs ja jaksoin tsempata myös muita.

Kiitos siitä, että luokassa on hyvä ilmapiiri, saa pränkätä, nauraa ja itkeä.

 

… ja niin kuitenkin, valmistun ammattiin, josta joskus haaveilin.

… ja niin kuitenkin, jatkan opintojani eteenpäin.

… ja niin kuitenkin, olen onnellinen!

 

Runo pohjautuu opiskelijan haastatteluun, kokemuksiin ja havaintoihin opintojen varrelta. Julkaistu opsikelijan luvalla.

Varustamo -hanke – Telakka-toiminatamalli

Varustamo-hanke on pedagoginen yhteistyömalli, jossa erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden osaamisen hankkiminen suunnitellaan ja toteutetaan Luovin ja Keski-pohjanmaan ammattiopiston (Kpedu) tutkintotarjontaa ja oppimisympäristöjä hyödyntäen.

Telakka-toimintamallissa pilotoidaan täysin uusi Luotsi-ohjausmalli, jossa ammatillisen erityisoppilaitoksen asiantuntija ’Opintoluotsi’ poluttaa vaativan erityisen tuen opiskelijoita integroituna yleisen ammattioppilaitoksen kolmeen eri perustutkintoon. Ammattiopisto Luovin Opintoluotsi laatii yhdessä pilotointiin osallistuvien vaativaa erityistä tukea tarvitsevien nuorten ja Kpedun asiantuntijoiden kanssa nuorille henkilökohtaiset osaamisen kehittymisen suunnitelmat (HOKS).

Nuori nainen istuu kevätillassa Nissan -merkkisen auton konepellillä.

Käytännössä ammatilliset opinnot suoritetaan Kpedu:n oppimisympäristöissä ja työssäoppimispaikoilla. Opiskelijalla on mahdollisuus saada tarvittaessa tukea ja ohjausta ammatillisiin opintoihin työsaleissa ja työpaikalla tapahtuvaan oppimiseen.

Yhteisten tutkinnonosien  opetus toteutetaan pienryhmäopetuksena kahtena päivänä viikossa. Sen lisäksi yksilöllistä ohjausta ja tukea on saatavilla tarvittaessa. Yhteisiä tutkinnon osia voidaan myös integroida työsaleihin tai työpaikalla tapahtuvan oppimisen yhteyteen.

Varustamo-hanketta koordinoi Keski-Pohjanmaan ammattiopisto. Luovin lisäksi yhteistyökumppanina toimii Kokkotyö-säätiö. Projekti toteutetaan 1.3.2019-30.6.2021 ESR-rahoituksella, jonka on myöntänyt Keski-Suomen ELY-keskus.
ELY-keskuksen logo.

Hei! Kuulisimme mielellämme palautteesi sivustostamme, jotta voimme palvella jatkossa entistä paremmin.

Miten arvioisit Luovi.fi -sivuston käyttökokemuksesi?

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.