Opetushallitus rahoittaa hanketta.

Ammattiin opiskelevien jengiytymisen ja rikollisuuden ehkäiseminen Pohjois-Karjalassa

Kehitämme moniammatillisen yhteistyön toimintamallin ammattiin opiskelevien jengiytymistä ja rikollisuutta ennaltaehkäisevään toimintaan Pohjois-Karjalassa. Toimintamallissa kuvataan yhteistyön rakenteet ja toimiviksi osoittautuneet yhteistyön käytänteet.

Haluamme kehittää viranomaisten, ammatillisten oppilaitosten ja opiskelijoiden huoltajien välistä yhteistyötä. Nuorten tukeminen, ohjaaminen ja varhainen puuttuminen mahdollisiin ongelmiin voivat auttaa vähentämään jengiytymistä ja rikollisuutta.

Tavoitteemme

  • Maakunnallinen ja moniammatillinen toimintamalli ennaltaehkäisee ammattiin opiskelevien jengiytymistä ja rikollisuutta Pohjois-Karjalassa.
  • Toimintamalli on dokumentoitu ennalta ehkäisevän opiskeluhuollon tueksi sekä kuvaukseksi oppilaitosten turvallisuusohjeisiin.
  • Toimintatavat ja vastuualueet opiskelijoiden yhteisöllisyyden ja osallisuuden tukemiseksi sekä syrjäytymisen, jengiytymisen ja rikollisuuden ehkäisemiseksi ovat selkeytyneet. Tiedonkulku on parantunut toimijoiden välillä.
  • Luovissa on ajantasainen tieto alueen nuorten jengiytymisen ja rikollisuuden tilanteesta.
  • Luovin (sekä muiden oppilaitosten) sidosryhmiä varten on nimetty yhteyshenkilöt, joihin voi ottaa yhteyttä ammattiin opiskelevien jengiytymistä ja rikollisuutta koskevissa asioissa.
  • Luovissa toteutetaan jengiytymistä ja rikollisuutta ehkäisevää toimintaa.

Yhteistyössä

Hanketta koordinoi Pohjois-Karjalan Koulutuskuntayhtymä, Riveria. Luovi toimii hankkeessa kumppanina. Yhteistyötä tehdään Joensuun ankkuritoiminnan sekä Kiteen, Nurmeksen ja Joensuun kaupunkien kanssa. Opetushallitus rahoittaa hanketta.

Lisätietoja

Heikki Varis
hankepäällikkö
040 319 3060
heikki.varis@luovi.fi