Muutos on pysyvää

Kun aloitin Luovin johtajana reilut kuusi vuotta sitten, moni henkilöstöstä esitti toiveen, että rauhoituttaisiin välillä ja keskityttäisiin perustehtävään. Mielessä olivat Luovin syntyyn liittyneet myllerrykset ja uuden organisaation monenlaiset kasvukivut. Vuosikymmenen alussa elimmekin mielestäni monia rauhallisia ja seesteisiä vuosia, saimme kaikki välillä vetää henkeä ja kerätä voimia. Nyt viime vuosina olemme taas saaneet tottua jatkuvaan muutokseen ja uusien muutosten ennakoimiseen ja odottamiseen.

Toimintaympäristömme muuttuu tällä hetkellä todella dramaattisesti. Sekä toiminta- että rahoituslainsäädäntö muuttuvat, ensimmäisiä pykäläluonnoksia on nähty viime viikolla. Ammatillisen koulutuksen reformin vauhti on kova. Vauhdikas eteneminen ja laadukas lopputulos eivät välttämättä sovi yhteen. Toivotaan viisautta kaikilta päättäjiltä. Olemme itse tuomassa omaa näkemystämme uuden lainsäädännön sisällöksi ja tulkinnaksi kaikilla mahdollisilla foorumeilla. Vaikuttaminen on tärkeää juuri nyt.

Muutoksen tuulet puhaltavat myös Luovin organisaatiossa. Lokakuun alussa vetovastuu siirtyy minulta Hannu Koivulalle. Toivon koko sydämestäni Hannulle onnea ja menestystä upeassa, monipuolisessa ja vaativassa tehtävässä. Yksi sisäinen siirtyminen johtaa ketjureaktion tavoin muihinkin muutoksiin. Pyrimme siihen, että organisaatio on elokuussa kaikin tavoin toimintakykyinen ja valmis käsillä oleviin haasteisiin.

Tällä viikolla moni opiskelijoistamme on ison muutoksen edessä. Turvalliset opiskeluvuodet ovat takana ja tulevaisuus kaikkine mahdollisuuksineen on edessä. Toivon, että opiskeluvuodet Luovissa ovat täyttäneet opintonsa päättäneiden odotukset. Kaikkea hyvää kaikille valmistuville!

Vähitellen Luovin henkilöstökin valmistautuu kesälomiin. Opettajat lähtevät vapaalle ensin ja me muut vähän myöhemmin. Haluan jo tässä vaiheessa toivottaa kaikille rentouttavaa kesää ja onnistunutta lomaa. Lukuvuosi on ollut monin tavoin työteliäs. Juuri tehdyn Ilmapuntari-kyselyn mukaan vire on kuitenkin positiivinen, isot linjat ovat kunnossa ja työt sujuvat. Lämmin kiitos kaikille hienosta työpanoksesta pian päättyvänä lukuvuonna! Työn iloa päiviin ennen lomia!

Tarja Mänty
Johtaja

Hei! Kuulisimme mielellämme palautteesi sivustostamme, jotta voimme palvella jatkossa entistä paremmin.

Miten arvioisit Luovi.fi -sivuston käyttökokemuksesi?

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.