Digiloikallako työpaikoille?

Kaikki muuttuu. Opetus siirtyy yhä enemmän työpaikoille ja verkkoon. Kaiken maailman whatsappeja, instagrammeja, facebookeja pitäsi seurata ja osata vielä käyttääkin. Haasteellista!?

Ehkä nämä pitäisi nähdä enemmän mahdollisuutena. Digilaitteet ja sovellukset eivät ole toiminnan ydin. Niiden tulisi toimia (siis nimenomaan toimia) apuna opetus- ja ohjaustyön toteuttamisessa. Renkinä ei isäntänä.

Oppimisen siirtyminen työelämän ympäristöihin vaatii tiivistä yhteydenpitoa opiskelijaan ja työpaikkaohjaajaan. Yleensä ei ole mahdollista olla useammassa paikassa samaan aikaan – tosin kalentereita katsoessa näinkin voisi luulla.  Erilaisia laitteita ja sovelluksia hyödyntäen tuota samaan aikaan monessa paikassa olemisen ongelmaa voitaisiin osin ratkaista.

”Härpäkkeiden” käyttö ei poista työpaikoilla käyntien tarvetta ja merkitystä. Kuitenkin usein on ajankäytöllisesti ja taloudellisesti järkevää etsiä muita tapoja yhteydenpitoon kuin työpaikkakäynti. Joskus on tarvetta olla yhtä aikaa yhteydessä useampaan oppijaan ja työpaikkaohjaajaan eri työpaikoilla. Silloin on hyvä tuntea ja tietää erilaisten digijuttujen mahdollisuudet.

Digi TOP -projektissa on joukko innokkaita luovilaisia opettajia ja ohjaajia lähtenyt hyödyntämään digimaailmaa opetuksessa ja ohjauksessa. Projektiryhmäläiset kokeilevat erilaisten digilaitteiden ja sovellusten toimivuutta opetus- ja ohjaustyössään. Tarkoituksena on kevään aikana kertoa Digi TOP -kokemuksista yksiköissä ja toimipisteissä. Tarkoitus on tartuttaa innostusta ja halua lähteä kokeilemaan eri välineitä ja sovelluksia.

Oulun alueen Diginä duunissa -projektissa on toteutettu työpajoja. Niissä on ollut mahdollisuus kuulla  opettajien kokemuksia erilaisten laitteiden ja sovellusten käyttökokemuksista opetuksessa.

Jari Keisu
työelämäasiantuntija

Hei! Kuulisimme mielellämme palautteesi sivustostamme, jotta voimme palvella jatkossa entistä paremmin.

Miten arvioisit Luovi.fi -sivuston käyttökokemuksesi?

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.