Herkkukoria kootessa oppii monta asiaa

Ensin otetaan kori ja asetetaan sen pohjalle sopiva määrä pakkauspehmikettä. Sitten kerätään koriin pehmikkeen päälle hilloa, hunajaa, glögiä ja muita jouluisia herkkuja omissa pakkauksissaan. Tuotteet asetallaan koriin kauniisti ja säilyvyyden näkökulmasta oikein päin. Lopuksi kori pakataan sellofaaniin ja pakkaus viimeistellään lahjanarulla ja koristetarralla.

Pohjoiskarjalaisia jouluherkkuja sisältäviä koreja kootaan Ammattiopisto Luovin Liperin yksikössä opiskelijatyönä nyt kolmatta kertaa. Ensimmäisenä vuonna koreja koottiin 1 700 kappaletta, toisena vuonna 2 000 kappaletta ja nyt koreja on työn alla 1 800 kappaletta.

maakuntakori3a

Koreja kokoavat merkonomi- ja kodinhuoltajaopiskelijat. Logistiikan opiskelijat puolestaan kuljettavat valmiit korit myyntiin kolmeenkymmeneen Pohjois-Karjalan alueella sijaitsevaan S-markettiin ja Joensuun Prismaan. Koriprojektissa työn tilaajana on Pohjois-Karjalan Osuuskauppa (PKO).

Aiempina vuosina korit on koottu Joensuun Prisman tiloissa. Nyt kokoaminen suoritetaan ensimmäistä kertaa Ammattiopisto Luovin Liperin yksikössä. Muutos helpottaa työskentelyä. Kulkemista on vähemmän ja opiskelijat pystyvät osallistumaan työhön joustavasti, tilanteen mukaan.

Koria kootessa oppii monta asiaa, kuten visuaalista myyntityötä, tuotetuntemusta, yhteistyötä ja laaduntarkkailua. Projekti onkin ollut mieluinen ja mielekäs kaikille osapuolille.

Korit sisältävät pohjoiskarjalaisia, hyvin säilyviä tuotteita, kuten hunajaa, hilloa, glögiä ja säilöttyjä muikkuja. Koreja on myynnissä Pohjois-Karjalan alueen S-Marketeissa ja Joensuun Prismassa. Laatikot, joihin tuotteet pakataan, on valmistettu Pyhäselän vankilassa.

maakuntakori4a

Lähteet: Kaisa Turunen ja Anne Pihlajamäki (Ammattiopisto Luovi), Katariina Ollikainen (PKO).

Hei! Kuulisimme mielellämme palautteesi sivustostamme, jotta voimme palvella jatkossa entistä paremmin.

Miten arvioisit Luovi.fi -sivuston käyttökokemuksesi?

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.