AMEO-verkosto antaa voimaa vaikuttamiseen ja kollegatukeen

Vuoden 2017 alussa AMEO-verkostossa on allekirjoitettu uusi kumppanuussopimus samalla kun käynnistyi uusi strategiakausi. Uudella sopimuskaudella korostuu yhteinen vaikuttamistyö. AMEO-verkosto pyrkii vaikuttamaan lainsäädäntöön ja toimintakäytäntöihin ammatillisen erityisopetuksen parhaaksi.

AMEO-verkostossa mukana olevien oppilaitosten henkilöstölle yhteistyö tarjoaa muun muassa mahdollisuuden vertaisverkostoon. Verkoston jäsenoppilaitosten väki tapaa toisiaan esimerkiksi vuosittain järjestettävillä strategiapäivillä. Päivillä tarkistetaan strategian suuntaa ja  yhteisiä tavoitteita. Syksyllä 2016 AMEO-verkoston strategiapäivät järjesti Ammattiopisto Luovi. Seuraavien päivien vetovastuussa syksyllä 2017 on Validia Ammattiopisto.

Strategiapäivien lisäksi oppilaitosten väki on tavannut toisiaan verkoston yhteisosastolla messuilla ja tapahtumissa. Yhteisellä osastolla messuvieraita on voitu ohjata joustavasti paitsi omien, myös muiden AMEO-oppilaitosten palvelujen pariin.

AMEO-verkosto on kuluneen lukuvuoden aikana antanut pyynnöstä useita lausuntoja esimerkiksi Opetushallitukselle, opetus- ja kulttuuriministeriölle, Sivistystyönantajille ja eduskunnan sivistysvaliokuntaan. Annetut lausunnot ovat liittyneet muun muassa ammatillisen koulutuksen rahoitukseen ja reformiin liittyviin lakimuutoksiin.

Verkostossa yhdessä työstettävät ja kehitettävät asiat valitaan pääsääntöisesti syksyn strategiapäivillä. Johtoryhmälle voi myös esittää kehittämiskohteita, joita on strategisten linjausten mukaan AMEOna yhdessä tehokkainta yhdessä hoitaa. Ehdotukset tehdään oppilaitosten rehtoreiden/johtajien kautta. Johtoryhmä päättää yhdessä kehitettävät tai hoidettavat asiat sekä resursoi tehtävään tarvittavat henkilöt.

Yhteistyön viimeisimpiä tuloksia:

Hei! Kuulisimme mielellämme palautteesi sivustostamme, jotta voimme palvella jatkossa entistä paremmin.

Miten arvioisit Luovi.fi -sivuston käyttökokemuksesi?

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.