Ravintola Manseri on Luovin uusi työvaltainen oppimisympäristö

Iida Törmä ja Maria Anesmaa valmistelivat Ravintola Manserin salia juhlakuntoon.

Ravintola Manserin avajaisia vietettiin torstaina 30.3. Tampereella. Luovin Tampereen yksikössä sijaitseva opetusravintola käynnisteli toimintansa viime toukokuussa ja elokuussa aloittivat ensimmäiset opiskelijat hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkintourakkansa ravintolan tiloissa.

Ravintola Manserin opiskelijavahvuuteen kuuluu 10 opiskelijaa, joilla on tavoitteena noin kolmen vuoden mittaisen urakkansa päätteeksi valmistua kokiksi. Lisäksi ravintola toimii oppimisympäristönä myös kotityö- ja puhdistuspalvelujen, kiinteistönhuollon perustutkintojen sekä valmentavan opiskelijoille.

Lounasravintolan arkea pyörittää opiskelijoiden kanssa ammatillinen erityisopettaja Jaana Manninen sekä ohjaaja Jari Uusitalo. – Päivittäin täällä käy syömässä noin 100 lounasasiakasta. Lisäksi tehdään tilauksesta esimerkiksi kahvituksia, leivostilauksia ja täytekakkuja, laskee Jaana.

Maaliskuisena kevätpäivänä opiskelijat valmistautuivat ensimmäistä kertaa opintojensa aikana juhlatilaisuuden tarjoiluihin, kun Manserin avajaisiin odoteltiin 50 juhlavierasta. Opiskelijavoimin valmistui niin ruuat, pöytämenut kuin koristelutkin. – Juhlia ollaan valmisteltu ainakin kaksi viikkoa. Ollaan tehty ruokia, jälkiruokia, leipiä, kutsuja, menuja ja pesty laseja, kuvailee Iida Törmä.

Työn kautta opiskelu on niin motivoivaa, että työssäoppimisjaksoaan parhaillaan suorittava Maria Anesmaa oli Ravintola Selmassa tekemänsä työpäivän päätteeksi tullut vielä vapaaehtoiseksi juhla-avuksi. – Päivä jatkuu juhlien jälkeen vielä purkamisella, toteaa Maria.

Ensi syksynä ravintolassa häärii jo kaksi ryhmää, kun kevään haku saadaan päätökseen ja uudet opiskelijat pääsevät aloittamaan elokuussa. -Ravintola Manserin sijainti Tampere-taloa vastapäätä antaa hyvät mahdollisuudet toiminnan kehittämiseen, toteaa työelämälähtöisen opetusravintolan ideaäiti, Tampereen yksikön koulutuspäällikkö Kirsi Viitala-Lehtonen.

Katso tästä Ravintola Manserissa kuvattu video. (Video: Elinkeinoelämän keskusliitto EK, Toimiva kunta -kampanja)

 

Hei! Kuulisimme mielellämme palautteesi sivustostamme, jotta voimme palvella jatkossa entistä paremmin.

Miten arvioisit Luovi.fi -sivuston käyttökokemuksesi?

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.