Uusia avauksia, uusia suuntia

Siivotessani kaappeja löysin laatikollisen kirjeitä. Ne olivat kirjeenvaihtokavereiltani ympäri maailmaa muutaman vuosikymmenen takaa. Vieraat kulttuurit ja ihmiset kiinnostivat, ja ainoa tapa tutustua oli kirjeiden kirjoittelu. Aikuisiällä kirjoittelu hiipui, mutta pari kaukaista kaveria on löytynyt uudelleen sosiaalisen median kautta.

Kansainvälisyys on arkipäiväistynyt. Erasmus+ ja sitä edeltäneet ohjelmat ovat 30 vuoden ajan tarjonneet mahdollisuuden kansainvälistyä, liikkua eri puolilla Eurooppaa ja lisänneet mahdollisuuksia vuorovaikutukseen. Luovissa on hyödynnetty monipuolisesti näitä mahdollisuuksia. Vakiintuneet yhteistyösuhteet ja pitkäaikaiset kumppanit ovat vankka perusta, mutta tarvitaan myös uusia suuntia ja uusia avauksia.

Ensimmäinen opiskelijavaihto Portugaliin toteutui maaliskuussa, kun media-alan perustutkinto-opiskelijat perehtyivät animaation saloihin ja tekivät valmennusmateriaaleja yhdessä portugalilaisten opiskelijoiden kanssa. Tulevat kodinhuoltajat saivat arvokasta työkokemusta puhdistuspalvelutehtävistä maltalaisissa hotelleissa. Uusi kohde tämäkin. Pian lähdössä on ensimmäinen opiskelijaryhmä Sloveniaan. Kiinteistöpalvelujen ja ympäristöalan työpaikat on löydetty paikallisen yhteistyökoulun kautta.

Mitä kansainvälisyys tarjoaa henkilöstölle? Hyöty luovilaisten kansainvälisestä osaamisesta tulee aina opiskelijalle. Henkilökunnan rooli tukihenkilöinä opiskelijoiden työssäoppimisen yhteydessä on tärkeä. Lisäksi asiantuntijavaihdot ja työelämäjaksot ulkomailla vahvistavat ammatillista osaamista ja auttavat uusien työssäoppimispaikkojen kartoittamisessa. Tänä vuonna kahdeksalla luovilaisella on mahdollisuus suorittaa ulkomainen työelämäjakso eri Euroopan maissa ja haku aukeaa toukokuussa. Kehitämme myös kansainvälisyyteen liittyviä osaamismerkkejä, joilla voi osoittaa oman osaamisensa ja edetä kokijasta kansainväliseksi kehittäjäksi.

Kansainvälistä kevättä kaikille!

Mari Kontturi
Kansainvälisyyskoordinaattori

Hei! Kuulisimme mielellämme palautteesi sivustostamme, jotta voimme palvella jatkossa entistä paremmin.

Miten arvioisit Luovi.fi -sivuston käyttökokemuksesi?

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.