Hyvä laatu on hyvin tehtyä työtä

Tieto- ja viestintäjohtaja Susanna Kangas (vas.), kehitysjohtaja Anne Tornberg, laatupäällikkö Marjut Huttunen ja Luovin johtaja Hannu Koivula kävivät vastaanottamassa OKM:n laatupalkinnon.

Ammattiopisto Luovi palkittiin ensimmäisenä ammatillisena erityisoppilaitoksena opetus- ja kulttuuriministeriön laatupalkinnolla. Laatupalkinnon saa tunnustuksena toiminnan, sen jatkuvan kehittämisen ja tulosten laadusta sekä esimerkillisestä työstä ammatillisen koulutuksen kehittämisessä. Palkinto julkistettiin Turussa järjestetyssä ammatillisen koulutuksen seminaarissa 31.10.2017. 

Luovissa ajatellaan, että laatu syntyy osana arkea ja jokaisen luovilaisen työtä. Siksi palkinto onkin otettu vastaan koko henkilökunnan palkintona ja myös osoituksena tuloksellisesta yhteistyöstä opiskelijoiden, työnantajien sekä muiden asiakkaiden ja kumppaneidemme kanssa.

-Tämä on hieno tunnustus ammatillisen erityisopetuksen laadukkuudesta. Se on myös kiitos luovilaisten loistavasta työstä: Luovin erinomaiseksi tunnustetun laadun tekee sitoutunut ja osaava henkilöstö oman työnsä kautta, kiitti Luovin johtaja Hannu Koivula vastaanottaessaan palkinnon.

Tänä vuonna laatupalkintokilpailun teemana oli tiedolla johtaminen. Sen avulla halutaan korostaa tiedolla johtamisen merkitystä ammatillisen koulutuksen reformin toteutuksessa ja koulutuksen järjestäjän toiminnassa. Palkintoperusteluissa Luovi saa kiitosta systemaattisesta laadunhallinnasta ja siitä, että olemme kehittäneet tavoitteellista tiedolla johtamista, tiedonhallinnan kokonaisarkkitehtuuria ja sitä tukevia järjestelmiä. Olemme kehittäneet toimintaamme perustuen mm. sisäisiin ja ulkoisiin arviointeihin, opiskelijoilta, henkilöstöltä ja kumppaneiltamme saatuun palautteeseen ja tulostietoihimme.

Tiedolla johtaminen näkyy Luovissa paitsi numeerisen ja laadullisen tiedon tuottamisena kaikilla tasoilla tapahtuvaan päätöksentekoon, myös vuorovaikutuksessa tapahtuvana prosessina. Toiminta perustuu tietoon ja tiedolla johtamiseen osallistuu kattavasti organisaation eri toimijoita sekä myös Luovin kanssa yhteistyössä olevia työelämän edustajia, opiskelijoiden huoltajia ja asiakkaita.

Luovissa tiedonhallinnan kehittämistä tehdään yhdessä laajan kumppaniverkoston kautta ja sen kautta myös välitetään tietoa. Luovilla on arviointi- ja palautejärjestelmä, jonka avulla tiedolla johtamista seurataan ja arvioidaan osana tulos-, seuranta- ja vertailutietoja. Kehittämistoimenpiteistä päätetään näin saatujen tietojen ja niiden yhdistämisen ja analysoinnin pohjalta.

Laatumatka ammatillisen koulutuksen laatupalkintoon on ollut mielenkiintoinen ja myös opettavainen. Olemme aiemmin saaneet kilpailussa kunniamaininnan erityisteemasta hyvinvoiva oppimisympäristö vuonna 2012 ja neljä tähteä Laatukeskuksen Recognised for Excellence arvioinnissa vuonna 2014. Matkamme ja kehittämistyömme jatkuu kohti uusia haasteita ja varmaankin myös uusia arviointeja ja kilpailuja.

Marjut  Huttunen
Laatupäällikkö
Ammattiopisto Luovi

Hei! Kuulisimme mielellämme palautteesi sivustostamme, jotta voimme palvella jatkossa entistä paremmin.

Miten arvioisit Luovi.fi -sivuston käyttökokemuksesi?

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.