Mitä yhteistä on Luovin ruorilla ja yhden koon sukkahousuilla?

Olipa kerran pituushyppääjä Pekka ja kolmiloikkaaja Kalle. Suomenmestareita molemmat. Kun he suunnittelivat tulevaisuuttaan omissa tiimeissään, Pekan valmentaja määräsi, että seuraava tavoite on maailmanmestaruus. Kalle puolestaan unelmoi maailmanmestaruudesta ja päätti yhdessä tiimin kanssa, että on parempi edetä loikka kerrallaan ensin kohti Euroopan mestaruutta ja sen jälkeen maailmanmestaruutta.

Pekalle tuli yksi harjoitusohjelma lajivalmentajalta, toinen urheiluliitosta ja kolmas fysiikkavalmentajalta. Hän harjoitteli tunnontarkasti ja täytti erillisiä harjoituspäiväkirjoja eri valmentajilta saamiensa ohjeiden mukaisesti. Paperityötä riitti.

Kallelle ei tehty etukäteen tarkkoja harjoitusohjelmia. Hän kävi säännöllisesti nopeus-, liikkuvuus- ja muissa testeissä ja kävi säännöllisesti valmentajiensa kanssa läpi tuloksia ja tavoitteita, harjoituksia ja aikatauluja. Kalle sai itse päättää kroppaansa ja ympäristöään tarkkaillen kunkin päivän harjoittelusta. Uusia ennätyksiä hehkutettiin innokkaasti. Sovitut asiat kirjattiin yhteen muistikirjaan, jota kaikki seurasivat aktiivisesti.

Onnittelut Kallelle, josta tuli maailmanmestari!

Kallen tapaa toimia tavoitellaan myös Luovin ruorissa, Luovin uudessa toiminnanohjausmallissa. Luovin ruorin ydin muodostuu sparrauskeskusteluista. Luovin johtoryhmä sparraa kunkin yksikön johtotiimiä ja kunkin yksikön yksikönjohtaja oman yksikkönsä tiimejä lukuvuosittain. Sparrauksissa kirkastetaan yksiköiden ja tiimien työn tavoitteet yhdessä keskustellen Luovin kurssin (strategian) ohjaamana.

Sparrauksella tarkoitetaan

  • tulosten seuraamista ja arviointia
  • tavoitteiden ja toimenpiteiden asettamista
  • kuuntelua ja sivustatuen antamista
  • osallistamista
  • haastamista ja ravistelemista sekä
  • onnistumisten juhlistamista.

Sparraus on aina lähtölaukaus yhteisille päämäärille, jonka jälkeen tiimit itse etsivät parhaan reitin kunkin tavoitteen saavuttamiselle. Kaikkea työtä ei ole tarpeen kontrolloida määrämuotoisten Exceleiden ja tiukkojen prosessien avulla. Jokainen sparraus on erilainen ja asialistalle nostetaan kunkin tiimin kannalta kulloinkin keskeisimmät asiat. Tuloksia seurataan Luovi-kompassin ja tiimien tuloskorttien avulla, muilta osin muistiinpanot kirjataan tiimien normaalien palaverikäytäntöjen mukaisesti. Luovin ruori toisaalta antaa tiimeille tilaa ja kannustaa uusien asioiden kokeilemiseen, vahvuuksien kehittämiseen ja vanhan kyseenalaistamiseen, mutta edellyttää myös vastuunottoa tulosten saavuttamisesta.

Sparrausten lisäksi Luovin ruori sisältää Luotsi-keskustelut, joissa jokainen luovilainen keskustelee esimiehensä kanssa omasta työstään, osaamisensa kehittämisestä ja työhyvinvoinnistaan. Myös talouden hallinnasta tehdään ketterämpi: budjetit laaditaan perinteiseen tapaan marraskuun aikana, mutta toukokuussa niitä on mahdollista täsmentää, mikä helpottaa talouden hallintaa.

Luovin ruori mahdollistaa nopean reagoinnin muutoksiin ja antaa luovilaisille mahdollisuuden vaikuttaa omaan työhönsä ja sen tavoitteisiin. Vuosittaisiin tavoite- ja osaamiskeskusteluihin sekä toimintasuunnitelmiin perustuvasta paperinmakuisesta strategian jalkauttamisesta luovutaan ja siirrytään rullaavaan, tavoitteelliseen arkityöhön. Johtamisessa kiinnostuksen painopiste siirtyy entistä enemmän tekemisistä tuloksiin. Vuorovaikutus luovilaisten kesken lisääntyy ja päätöksiä tehdään entistä vahvemmin (tulos)tietoihin perustuen. Luovin ruorin ohjaamana Luovin kurssi toteutuu ikään kuin itsestään arkityön kautta.

Ja lopuksi vielä vastaus otsikon kysymykseen: Mitä yhteistä on Luovin ruorilla ja yhdenkoon sukkahousuilla?
– Molemmat muotoutuvat sopiviksi kaikenkokoisille kolmiloikkaajille.

Anne Tornberg
kehitysjohtaja

Ammattiopisto Luovi

——————————————————————————————————————————————–

Luovin ruoria on kehitetty Uusi suunta – uudet tekemisen tavat –hankkeessa (Työsuojelurahasto) ja Luovi-kompassia Tietoa kaikille! –hankkeessa (OPH).

Hei! Kuulisimme mielellämme palautteesi sivustostamme, jotta voimme palvella jatkossa entistä paremmin.

Miten arvioisit Luovi.fi -sivuston käyttökokemuksesi?

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.