Reformilähettiläät luotsaavat Uuteen Amikseen

 

Uusi ammatillinen koulutus lakeineen, määräyksineen ja tutkinnon perusteineen siirtyi osaksi ammatillisen koulutuksen arkea vuoden vaihtuessa. Tammikuussa 2018 Ammattiopiston Luovin ja Opetushallituksen Reformilähettiläät-hanke vapautti kentälle kaksipäiväisen koulutuksen ja sparrauksen jälkeen 20 ammatilliseen koulutukseen vihkiytynyttä ja innostunutta reformilähettilästä. Reformilähettiläät tarjoavat kuluvan vuoden aikana apua ja tukea oppilaitosten arjessa nousseisiin käytännön kysymyksiin ja tilanteisiin reformiin liittyen.

Reformilähettiläiden verkosto kattaa koulutuksenjärjestäjien tarpeet ympäri Suomen. Kuitenkin meillä reformilähettiläillä on myös omia erityisosaamisalueitamme, joten konsultointi yli maakuntarajojen tarpeiden mukaan on myös mahdollista. Olemme järjestäneet reformi-infoja, webinaareja sekä kontaktoineet oppilaitoksia ja koulutuksenjärjestäjiä ympäri Suomen. Itse olen ammatillisena erityisopettajana yhdessä opinto-ohjaaja Tiina Mikkolan kanssa jakanut esimerkiksi erityisopetukseen liittyvät kysymykset. Reformilähettilästyö on ollut monipuolista ja antoisaa.

Lähettiläinä olemme ennen kaikkea kiinnostuneina mukana etsimässä uusia toimintatapoja ja mahdollisuuksia toteuttaa ammatillisista koulutusta. Oraakkeliksi tai konsultiksi ei ole tarvinnut taipua, vaan uuden lainsäädännön mukana tulleita asioita on pähkäilty vertaistuen hengessä. Lähettiläinä olemme myös viestinviejiä; viemme eteenpäin Opetushallitukseen kysymykset ja huolet, joihin emme itse löydä ratkaisua.

Onko sinulla mielessä Uuteen Amikseen liittyvä kysymys? Reformilähettiläs voi auttaa!
Ota alueesi reformilähettilääseen yhteyttä!

Henni Huttu-Hiltunen
ammatillinen erityisopettaja, reformilähettiläs
https://luovi.fi/asiantuntijapalvelut/reformilahettilaat/

Hei! Kuulisimme mielellämme palautteesi sivustostamme, jotta voimme palvella jatkossa entistä paremmin.

Miten arvioisit Luovi.fi -sivuston käyttökokemuksesi?

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.