Puistogolf liikuttaa

Puistogolfilla henkeä -projekti on Suomen Golfliiton ja Hengitysliiton liikunnallisen elämäntavan yhteistyöhanke. Puistogolf on suhteellisen tuore liikuntalaji, ja sen tavoitteena on madaltaa kaikenikäisten ja kuntoisten kynnystä liikuntaan.

Ammattiopisto Luovin henkilöstö ja opiskelijat Tampereella ja Porissa ovat päässeet testaamaan hankkeessa levitetyn puistogolfin pelaamista. Yhteistyö käynnistyi keväällä 2018 ja ensimmäiset maistiaiset puistogolfista saatiin Tampereella toukokuussa.  Tampereen ja Porin henkilöstö pääsi testaamaan lajia työpäivän aikana ja antamaan omat kommenttinsa lajin soveltuvuudesta Luovin opiskelijoille. Samassa yhteydessä sovittiin päivät, jolloin projekti jalkautuu tutustuttamaan myös opiskelijat lajin saloihin.

Porin toimipisteestä Kaija Lehtonen piti lajia mielettömän kivana juttuna, joka ehdottomasti sopisi Luovin opiskelijoille: ”Ei haittaa, vaikka osallistujalla olisikin erilaisia rajoitteita. Tämä laji antaa sopivasti haastetta ja takaa, että onnistumisia tulee. Iloista hommaa!” Kollega Sirpa Grönvall on samaa mieltä: ”Tästähän olisi vaikka asuntolalla iltatoiminnaksi ja vaihtoehdoksi liikuntatunnille. Voisi jopa harkita puistogolf-välineiden hankkimista kouluun, niin kivaa se oli.”

Erityisiä valmiuksia tai taitoja ei puistogolfiin välttämättä tarvita.  Tilaa tarvitaan isomman piha-alueen verran, eli urheilukenttä tai koulun piha käy tarkoitukseen vallan mainiosti.  Erilaisia ratoja voi laittaa oman tunnelman mukaan muutamia. Tunnissa ehtii pienellä porukalla käydä lävitse jo monta pientä väylää tai yhden väylän useampaan kertaan.

Syksyn 2018 aikana opiskelijatkin ovat päässeet testaamaan lajia osana opintojaan ja palaute on ollut erittäin myönteistä. Opiskelijat tarttuivat toimintaan niin innolla, että jatkoa seuraa. Kevään 2019 aikana on suunnitelmissa jalkautua opiskelijoiden kanssa kokeilemaan oikeaa golfia paikallisille golfkentille sekä Tampereella että Porissa.  Puistogolfiin tutustumista on myös aikomus laajentaa Luovissa seuraavaksi Itä-Suomen alueelle.

Jos kiinnostuit lajista, lisätietoja löydät:

www.golf.fi/puistogolf

Eveliina Kononen, yksikönjohtaja, Liperin yksikkö

Hei! Kuulisimme mielellämme palautteesi sivustostamme, jotta voimme palvella jatkossa entistä paremmin.

Miten arvioisit Luovi.fi -sivuston käyttökokemuksesi?

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.