Taitaja2019 – Osaamisen Iloa Joensuussa

Ammatilliset koulutuksen vuosittainen huipputapahtuma Taitaja 2019 järjestetään kesän kynnyksellä 21.–23.5. Joensuussa. Kisanäyttämönä toimii Joensuu Areena ja sen ympäröivä urheilupuisto. Kolme päivää kestävään tapahtumaan on laskettu saapuvan runsaat 30000 perusopetuksen, ammatillisen koulutuksen, työelämän sekä yleisön silmäparia.  Kävijöitä, jotka haluavat nähdä viimeisimmät näkymät ammatillisesta koulutuksesta ja sen osaamisen huipulta. Tapahtuman pääjärjestäjänä toimii Pohjois-Karjalan alueella toimiva Riveria Ammattiopisto. Yhtenä näkyvimpänä pääyhteistyökumppanina on totutusti Ammattiopisto Luovi. Tuomme osaamistamme esille erityistä tukea tarvitsevien kilpailuissa TaitajaPLUS:sa. Aikaisemmin Joensuussa on kisailtu ammattitaidossa vuosina 2007 ja 2013, jolloin Luovi on myös ollut mukana kisajärjestelyissä ja tapahtuman tukitoimissa.

TaitajaPLUS:an kilpailulajeina ovat Logistiikan perustutkinnosta varastonhoitaja, Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnosta kiinteistönhoitaja sekä liiketoiminnan perustutkinnosta merkonomi. Tapahtumassa ovat esillä Valma- ja Telma-koulutus, jonka opiskelijat esittelevät koulutusta ja sen mahdollisuuksia. Luovin opiskelijat osallistuvat monipuolisesti tapahtuman kisajärjestelyihin, tukitoimintoihin kuten puhtaus- ja kiinteistöpalveluihin, rakentamiseen sekä logistiikan tehtäviin.

Logistiikan lajivastaavana toimiva Risto Vartiainen kertoo kilpailujen valmistelujen olevan hyvässä vauhdissa. Työelämän edustajien kanssa on kokoonnuttu kevään ja syksyn aikana finaalitehtävän suunnitteluun. Kilpailualue rakennetaan yhteistyössä Riveria ammattiopiston Taitaja-kuljetuslogistiikan kanssa.

Semifinaalikilpailuihin ilmoittautuminen on jo alkanut 1.10. ja se jatkuu 2.11. saakka. Tänä vuonna esimerkiksi logistiikan kilpailuissa jokaiselta koulutuksen järjestäjältä voi osallistua kolme kilpailijaa. Tarvittaessa koulutuksen järjestäjät valitsevat osallistujat omilla karsinnoillaan. Kilpailuista kiinnostuneet Luovin opiskelijat tulee ilmoittaan TaitajaPLUS 2019:n joukkueenjohtajalle, Riikka Nuutiselle 22.10.2018 mennessä. Tämän jälkeen lopullinen joukkue valitaan ja ilmoitetaan TaitajaPLUS–kilpailuun.

Taitaja2019 Joensuun toimijat toivovat kaikkia Luovilaisia ja etenkin opiskelijoita suuntaamaan toukokuussa 2019 Joensuuhun – Osaamisen Ilolla!!

Hei! Kuulisimme mielellämme palautteesi sivustostamme, jotta voimme palvella jatkossa entistä paremmin.

Miten arvioisit Luovi.fi -sivuston käyttökokemuksesi?

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.