OpinTorilta suuntaa koulutukseen

Muutokset työelämässä ja yhteiskunnassa asettavat yksilöille vaatimuksia ammattitaidon ja osaamisen kehittämiselle, uudistumiselle ja suunnan muutoksille – elinikäiselle oppimiselle. Yksi tapa kehittää osaamista aikuisena on koulutus.

”Mitä haluaisin opiskella? Mitä minun kannattaa opiskella? Mitä vaihtoehtoja on olemassa? Millaista on opiskelu aikuisena? Osaankohan vielä opiskella? Huomioidaanko aikaisempi koulutukseni tai kokemukseni? Missä voin opiskella? Mistä löydän vapaat opiskelupaikat? Milloin voin hakea? Kauanko opinnot kestävät? Miten rahoitan elämän opiskelun aikana? Paljonko opiskelu maksaa? Voinko opiskella työn ohella?” ovat vain osa niistä kysymyksistä, joita koulutuksesta kiinnostunut henkilö saattaa miettiä.

Koulutuskenttä voi näyttäytyä sekavalle monine vaihtoehtoineen ja käsitteineen, tietoa on monessa paikassa tai tiedon äärelle ei löydä, monet asiat ovat muuttuneet verrattuna omiin entisiin opiskeluaikoihin tai keskustelukumppani vaihtoehdoista puuttuu.

Pohjois-Pohjanmaalla koulutusvaihtoehtoja miettivä henkilö löytää yhdestä osoitteesta (www.opintori.info) vastauksia tyypillisimpiin koulutukseen hakeutumisvaiheessa esille tuleviin kysymyksiin. OpinTorilla asiakas voi etsiä vastauksia artikkelitietokannasta, mutta OpinTorin kautta saa myös henkilökohtaista palvelua tavoittamalla ohjaajan chatin, sähköpostin, puhelimen tai videoyhteyksien avulla tai jättämällä yhteydenottopyynnön. Koska OpinTori toimii verkossa, se on käytettävissä asuinpaikasta riippumatta. OpinTorista hyötyvät myös opintoihin ohjaavat tahot ohjaamalla sinne asiakkaitaan tai kysymällä itse sieltä koulutukseen liittyvistä asioista.

OpinTori on kehitetty Oulun seudun ammattiopiston, Ammattiopisto Luovin ja PSK-Aikuisopiston yhteisessä OpinTorin digiloikka -projektissa. Projektissa luodaan koulutusorganisaatioiden yhteinen yhden luukun periaatteella toimiva palvelumalli koulutukseen hakeutumisen tueksi ja kehitetään ja pilotoidaan hakeutumisvaiheen sähköistä ohjauspalvelua. OpinTorilla ohjaavat ja palvelua kehittävät projektissa työskentelevät oppilaitosten ohjausasiantuntijat.

Ohjausasiantuntijoiden työkaluna OpinTorin taustalla toimii sähköinen palvelunhallintajärjestelmä, joka on muotoiltu juuri OpinTorin ohjauspalvelua varten. Se mahdollistaa sujuvan asiakaspalvelun, ohjausyhteistyön ja palvelun osuvuuden kehittämisen muun muassa asiakastyytyväisyys- hakusana- ja vierailuaika-analyysien pohjalta. Palvelunhallintajärjestelmä mahdollistaa monenlaista automatisointia, joten rutiininomaisten toimien sijasta ohjaajien työaika kohdentuu varsinaiseen ohjaustyöhön. Projektin aikana järjestetään myös valmennusta ja koulutuksia projektin teemojen ympärillä.

OpinTori jalkautuu verkosta myös pop-up ohjauksiin sinne, missä ihmiset liikkuvat, esimerkiksi ohjaustapahtumiin, kauppakeskuksiin, kirjastoon, nuorten työpajoille tai vaikka TE-toimistoon. Verkosta OpinTori -palvelu löytyy osoitteesta www.opintori.info

OpinTorin digiloikka -projekti toteutetaan 1.4.2016-30.6.2019 ESR-rahoituksella, jonka on myöntänyt Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.

Anna Jylkäs, suunnittelija

Hei! Kuulisimme mielellämme palautteesi sivustostamme, jotta voimme palvella jatkossa entistä paremmin.

Miten arvioisit Luovi.fi -sivuston käyttökokemuksesi?

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.