Kanadalaiset kokit Oulussa

 

Kanada Verkosto on seitsemän oppilaitoksen yhteinen verkosto, joka tekee yhteistyötä Kanadalaisten oppilaitosten kanssa. Verkoston puitteissa järjestetään myös vuosittain eri alojen opiskelijaliikkuvuuksia Kanadaan. Verkoston kautta myös kumppanioppilaitokset saavat vieraakseen vuosittain kanadalaisen kokkikaksikon viikoksi toimimaan oppilaitoksen oppimisympäristössä. Tänä syksynä Oulun yksikössä oli oiva mahdollisuus hyödyntää upouutta opetuskeittiötä Oppiköökiä kanadalaisen menun toteuttamiseen.

Yhteisten tutkinnon osien opettaja Kaisan kanssa opiskelijat käänsivät tulevan viikon reseptejä ja niiden raaka-ainelistoja. Yhdistimme hieman voimia myös Muhoksen ravintola- ja catering-ryhmien kanssa, ja suunnittelimme, että kaksi Muhoksen opiskelijaa ohjaajan kanssa saapuvat kokkailemaan Oulun väen kanssa! Soppa alkoi olla valmis, ja jännitys esivalmisteluissa oli käsin kosketeltavissa.

Kun vieraat saapuivat, ensimmäinen päivä käytettiin esivalmisteluihin ja reseptien pieneen soveltamiseen. Iloiset kokit Gaétan ja Eric loivat alusta alkaen keittiölle iloista tunnelmaa ja opiskelijat uskaltautuivat hienosti ottamaan kontaktia vieraisiimme.

Viikon aikana vieraat toimivat opettajina keittiöllä, ja joka päivälle valmistettiin eri lounaskattaus. Ehdottomasti eniten keskustelua herätti jälkiruoka nimeltään beaver tail, eli majavan häntä! Erikoinen jälkiruoka sisälsi herkullisen munkkimaisen leivoksen vaahterasiirapilla ja annoksen lomassa oli herkullinen pieni pala itsetehtyä vaahterasiirappijäätelöä.

Vieraamme olivat vaikuttuneita taitavista opiskelijoistamme, lämpimästä vastaanotosta sekä hienosti varustellusta keittiöstämme. Opiskelijat ottivat vieraat vastaan hienosti, ja rohkeasti tarttuivat toimeen vieraalla kielellä. Viikon päätteeksi opiskelijat olivat saaneet arvokasta kokemusta, pääsivät parantamaan englannin kielen taitojaan. Huippua ja siistiä, siinäpä ne useimmin kuullut adjektiivit joilla opiskelijat viikkoaan kuvasivat!

Tekemistä oli paljon, ja suuri kiitos kanadalaisten vierailuun panostuksesta opetuksen toimijoillemme. Viikon aikana keittiössä vallitsi iloinen kuhina. Keittiön iloinen puheensorina, sekä opiskelijoidemme että kokkien kasvoilla vallinneet ylpeät hymyt kruunasivat viikon!

Hei! Kuulisimme mielellämme palautteesi sivustostamme, jotta voimme palvella jatkossa entistä paremmin.

Miten arvioisit Luovi.fi -sivuston käyttökokemuksesi?

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.