Syvälle Skotlannin kulttuuriin ja työelämään

Kaksi Luovin pelotonta media-alan opiskelijaa pääsi kokeilemaan elämää ulkomailla European Pathway – A Gateway to Work -hankkeen pitkillä opiskelijaliikkuvuusjaksoilla! Skotlannin kauniissa maisemissa ja rennossa kaupunki-ilmapiirissä opiskelijat pääsivät nopeasti kärryille paikalliseen elämään, julkiseen liikenteeseen ja kulttuuriin. Opiskelijoiden työpaikkana toimi People Know How -vapaaehtoisjärjestö, missä opiskelijat tuottivat video- ja kuvasisältöjä sekä työstivät näyttelyyn tullutta materiaalia.

”Mulle tärkein oppi oli tietenki nämä erilaiset työkulttuurit maiden välillä ja se että vaikka resurssitkin olisi pienet nii se antaa mahdollisuuden ajatella vielä luovemmin ja tämän aion myös jatkossa muistaa. Sanoisin että kaikin puolin opettavainen reissu.” – Samuli

”Pitkä vaihto hyödytti siten, että pääsi paremmin tutustumaan vieraaseen kulttuuriin ja pureutumaan siihen. Itsellä se oli syvää oppimista ja havainnointia, joka antoi isosti kokemusta ja näkemystä itsestä, erilaisuudesta ja sen hyväksymistä — Meidän vaihdossa jäi parhaiten mieleen lukemattomat reissut mitä tein vapaa-ajalla. Saadut kaverit ja kaikki se tunteiden kirjo. Se kaikki oli jotenkin niin suurta, että vieläkin vähän puran sitä ja pureskelen. Upea ja raskas kokemus, mutta ehdottomasti lähtisin jatkossakin pitemmälle vaihdolle, koska se on niin paljon syvempi kuin lyhyt parin kuukauden..”
– Tiia

HOKS-palaverissa kv-assisentti Miia (keskellä), Tiia ja Samuli, yhteyksien päässä luokanvalvoja Jussi Oulusta.

European Pathway – A Gateway to Work on Euroopan Unionin Komission rahoittama pilottihanke. Siinä kokeillaan pitkien, vähintään kuuden kuukauden liikkuvuusjaksojen toteuttamista ammatillisessa koulutuksessa. Hankkeessa kehitetään niihin sopivia valmennus- ja ohjausmalleja ja toteutetaan 21 pitkää liikkuvuutta. Hankkeen koordinaattori on Kainuun ammattiopisto. Ulkomaiset partnerit ovat Education and Mobility Espanjasta ja The Placement Factory Skotlannista.

Miia Tolonen
kv-assistentti

 

 

 

Hei! Kuulisimme mielellämme palautteesi sivustostamme, jotta voimme palvella jatkossa entistä paremmin.

Miten arvioisit Luovi.fi -sivuston käyttökokemuksesi?

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.