Osatyökykyisiä tarvitaan moniosaajien Lapissa

Lapin työllisyystilanne on parantunut selkeästi parin viime vuoden aikana. Työ- ja elinkeinoministeriön työllisyyskatsausten mukaan työttömyysprosentti oli Lapissa joulukuussa 2016 yli 14% ja syyskuussa 2018 10,7%. Erityisesti matkailun kova kasvu siivittää koko maakuntaa eteenpäin. Lapissa puhutaan matkailun alalla jo työvoimapulasta, joka korostuu erityisesti sesonkiaikana.  Pula osaavista työntekijöistä on muodostunut jopa suurimmaksi ongelmaksi matkailualan kehityksen kannalta. Matkailun lisääntyminen näkyy siis paitsi katukuvassa lisääntyneinä turisteina, niin myös selkeänä työvoimapulana.

Millaisella osaamisella sitten Lapin matkailualan yrityksiin voi työllistyä? Työpaikkahakemuksissa mainitaan usein moniosaajat, muuntuvat työtehtävät, huippuosaaminen ja laajat työnkuvat. Miten tähän sitten suhteutuu osatyökykyisten työllistyminen? Löytyykö kapeammalla osaamisella paikkaa työelämässä, kun tarve on isolle määrälle huippuosaajia?

Juuri tässä tilanteessa on kaikkein paras mahdollisuus myös osatyökykyisten työllistymiselle. Kun tarvetta on tekeville käsille, löytyy helpommin myös avustavia tehtäviä. Mutta työpaikkailmoituksissa ei lue, että etsimme työhön osatyökykyisiä henkilöitä. Osatyökykyisten henkilöiden pääsy työmarkkinoille on valitettavan usein kiinni taustalla tehtävästä työstä, mahdollistamisesta ja osaamiseen uskomisesta. Sitä työtä voi parhaiten tehdä vain henkilön osaamisen ja paikallisen työelämän tunteva henkilö. Kyse on mätsäämisestä ja räätälöinnistä. Hienoa olisi, jos rekrytoinnissa olisikin valttikorttina se, että huippuammattilainen saa työparikseen henkilön, joka tekee avustavia työtehtäviä huippuammattilainen keskittyessä parhaiten osaamaansa työtehtävään.

Ratkaisuja näihin teemoihin on haettu monin eri tavoin. Lapin alueella Ammattiopisto Luovi, Ammattiopisto Lappia ja Lapin koulutuskeskus Redu yhdessä kehittävät Osaamislautaset-hankkeessa malleja, joilla voidaan vastata erityisesti ravintola- ja cateringalan työnantajien osaamistarpeeseen. Työnantajien tarvelähtöisen kouluttamisen näkökulmasta on räätälöity eri osaamisesta lautasia, joita voidaan halukkaille tarjota ja helpottaa työllistymistä. Sekä työnantajien että -hakijoiden yksilölliset tarpeet ja osaaminen huomioiden voidaan eri malleilla palvella sekä alueen työnantajia, että saada tarvittavaa osaamista sekä moni- että täsmäosaajille. Lapin alue tarvitsee moniosaajia, mutta samalla tilanne myös avaa osatyökykyisten täsmäosaamiselle mahdollisuuksia.

Minna Keisu, Koulutuspäällikkö

Hei! Kuulisimme mielellämme palautteesi sivustostamme, jotta voimme palvella jatkossa entistä paremmin.

Miten arvioisit Luovi.fi -sivuston käyttökokemuksesi?

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.