Valma johti tutkintokoulutuksen kautta työelämään

Dani ei tiennyt yläasteen jälkeen mille alkaisi. Siksi hän päätti hakea ammatilliseen koulutukseen valmentavaan koulutukseen (VALMA) Ammattiopisto Luovin Tampereen yksikköön. VALMA-koulutuksessa Luovi tuli tutuksi ja oma väylä työhön alkoi selkiintyä. Dani päätti hakea kerrosta alemmaksi opiskelemaan toimitilahuoltajaksi puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen perustutkintoon.

Luovin käytännönläheinen ja yksilöllinen opiskelutyyli sopi Danille. ”Luovissa keskityttiin jokaisen opiskelijan vahvuuksiin ja onnistumisiin sen sijaan, että olisi puututtu vain heikkouksiin ja haasteisiin. Nekin totta kai tiedostettiin, mutta aina oli etusijalla jokaisen vahvuudet”, Dani kuvailee opiskelua. Luovin missio eli toiminnan perusajatus onkin ”Oma väylä työhön ja hyvään elämään”. On tärkeää, että ammattitaidon lisäksi Luovin opiskelijoille tarjotaan tukea myös elämän muilla osa-alueilla. Danin kohdalla tämä toteutui hyvin. ”Sain tosi paljon tukea opiskeluun ja yleensäkin kaikkeen. Luovi on kerrassaan mahtava koulu osaavine henkilökuntineen. Siellä oppi vaikka ja mitä, eikä ainoastaan opiskeltavasta ammatista vaan elämästä yleensäkin.”

Dani opiskeli työelämässä muun muassa Hotelli Villessä Tampereella. Tästä jäi hyvät kokemukset sekä työnantajalle että Danille. Niin hyvät, että Dani palkattiin opiskelujen ohella töihin Hotelli Villeen siivoojaksi. Valmistuttuaan Dani on samassa työpaikassa edelleen. Hotelli Villessä hommia riittää monipuolisesti: ”Teen huonesiivousta ja pieniä talonmiehen hommia. Työssä on rutiinia ja vaihtelua sopivassa suhteessa. Jokaisella on omat alueet, mitä pidetään siivouksen osalta kunnossa. Teen lisäksi pikku korjailuja joka alueella, mikäli tarve vaatii ja omat kyvyt riittävät. Paljon olen ehtinyt korjausjutuistakin jo oppia. Työnantajana Hotelli Ville saa tuoreelta puhtausalan ammattilaiselta kehut: ”Olen tykännyt olla siellä tosi paljon. Siellä on hyvä meininki ja mukavaa porukkaa, vaikka työ onkin aika itsenäistä. Ei kauheasti ehdi työkavereiden kanssa jutustella muuten kuin tauolla.”

Nuoren ihmisen elämässä työllä on tärkeä rooli niin taloudellisen kuin muun hyvinvoinnin kannalta. ”Ihan mukava lisähän se palkkakin on, mutta on hienoa, että päivissä on jotakin tekemistä eikä tarvitse olla tyhjän päällä. Positiivista on myös se, että tuntee itsenä osaksi jotakin ja tietää, että pystyy ja osaa. Ja se että minua arvostetaan työntekijänä”, Dani kertoo.

Tällä hetkellä kaksikymppinen Dani on tilanteeseensa hyvin tyytyväinen, mutta haaveitakin tulevaisuuden suhteen on: ”Tämä hotellisiivoushomma riittää minulle mainiosti nyt tällä hetkellä. Etenkin, kun tästä hommasta tykkään. Haluaisin myös jossain kohtaa päästä ulkomaille töihin ja siivoushommiahan kyllä riittää joka paikassa. Olen ajatellut myös hankkivani toisen koulutuksen. Aika näyttää mikä ja mitä siitä tullee.”

Hei! Kuulisimme mielellämme palautteesi sivustostamme, jotta voimme palvella jatkossa entistä paremmin.

Miten arvioisit Luovi.fi -sivuston käyttökokemuksesi?

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.