Ajelehditko ajopuuna vai raivaatko reittiä? 

Työelämä ja työn tekeminen muuttuvat. Digitalisaation lonkerot ulottuvat kaikkialle. Nykyiset elektroniikka-asentajat, vastaanottovirkailijat, mittarinlukijat sekä iso nippu muita ammatteja arkistoidaan maitomiesten, puhelinkeskuksen hoitajien, pyöveleiden ja rotantappajien joukkoon. Myös ammatillinen koulutus muuttuu. Miten pystymme varmistamaan, että tarjoamme sellaista koulutusta, että opiskelijamme pystyvät työskentelemään tulevaisuuden ammateissa – mikrobimaalareina, palvelurobottiohjaajina tai 3D-räätäleinä?  

Miltä muutos tuntuu? Tekisikö mieli mennä kyykkyyn ja odottaa, että myrsky laantuu ja menee ohi? Makustellaanpa sanaa muutos. Käytännössä se tarkoittaa siirtymää jostain tilanteesta tai tilasta uuteen. Jos vertaat tämän hetkistä työtäsi tilanteeseen vuosi – viisi vuotta – kymmenen vuotta sitten. Työsi tuskin on säilynyt samanlaisena. Ja uskon ettei löydy montaa henkilöä, joka haluaisi palata tekemään omaa työtänsä kymmenen vuoden takaisin työtavoin ja -välinein. Itseäni hämmästyttää, miksi sanaan on lyöty niin negatiivinen leima. Muutos on pysyvä olotila. Mikään ei pysähdy. Siksi muutoksen voisi korvata sen sanalla uudistuminen – tai vielä mieluummin sanalla uudistaminen. Uudistaminen on myös ammatillisen koulutuksen selviytymiskeino – ainoa keino vastata tulevaisuuden työelämän tarpeisiin.  

Sovelto julkaisi hiljattain tutkimuksen, jossa oli kysytty yritysten johtajilta, millaista on uudistamiseen tarvittava osaaminen. Tärkeimmäksi organisaatiossa opittavaksi asiaksi nousi ihmisten, uudistumisen ja kulttuurimuutoksen johtaminen. Vastauksissa korostui modernin johtamisosaamisen lisäksi myös uuden esimiesosaamisen tarve. Toiseksi tärkeimpänä uutena osaamisena nähtiin teknologiaosaaminen ja kolmantena oppiminen ja yksilön itseohjautuvuus. 

Opetushallituksen rahoittamassa AMEO-verkoston yhteisessä MuutosjohtAMeO-hankkeessa poraudutaan juuri asian ytimeen. Hankkeessa tuetaan oppilaitosten toimintakulttuurin muutosta sekä esimiesten muutosjohtamistaitoja. Oppilaitosten uudistamisessa johtamisella ja esimiehillä on tärkeä rooli. Mutta uudistaminen edellyttää myös jokaiselta työntekijältä omaa vastuunottoa. Voit valita ajaudutko muutosten aalloilla ajopuuna vai raivaatko reittiä kohti uudistuvaa ammatillista koulutusta. Asenne ratkaisee. 

Anne Tornberg
kehitysjohtaja

Hei! Kuulisimme mielellämme palautteesi sivustostamme, jotta voimme palvella jatkossa entistä paremmin.

Miten arvioisit Luovi.fi -sivuston käyttökokemuksesi?

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.