Paikoillanne, valmiina, hep: täältä tullaan työelämä!

Valmiina työelämään, mitä se oikeastaan tarkoittaa? Opiskelijat saavat ammatillisissa opinnoissa teoreettiset tiedot ja taidot ammattiin, mutta sosiaalisista taidoista ja hiljaisesta tiedosta puhutaan vähemmän. Minkälaisia taitoja, ammattitaidon lisäksi, nuori tarvitsee pärjätäkseen työelämässä?

Pohdinta lähti liikkeelle siitä, kuinka uutena työntekijänä sopeutuu työkavereiden joukkoon ensimmäisessä työpaikassa. Mistä aiheista kahvitauolla osaisi keskustella? Nolostuttaako, kun ei vielä tunne ketään eikä tiedä mistä juttelisi? Mitä jos sanoo jotakin sellaista, että kaikki alkavat nauramaan? Tai sanoo jotakin mikä paljastaa, että ei vielä osaa tehdä työtään?

Keskustelu toisten työntekijöiden kanssa työn lomassa on olennainen osa työelämää. Kahvitauko voi olla työpaikalla tärkeä ympäristö, se paikka missä työkaveruuksia lujitetaan. Siellä keskustellaan, tutustutaan ja voidaan luoda hyvinkin pitkiä ja tiiviitä työtoveruuksia. Näissä ympäristöissä tullaan tutuiksi ihminen ihmiselle, rakennetaan luottamusta, opitaan ymmärtämään ja nähdään työkaveri inhimillisenä olentona, ei nimenä paperilla. Työ ei tietenkään ole pelkkää kahvin juontia, mutta koska työssä vietetään useita tunteja päivästä, työhön täytyy uskaltaa sitoutua ja työkavereihin uskallettava tutustua. Työ yhdistää, yksin ei tarvitse olla.

Näistä lähtökohdasta päätimme lujittaa ja harjaannuttaa opiskelijoidemme sosiaalisia taitoja yhtä paljon kuin työnhaun ja työn tekemisenkin taitoja. Niitä ovat keskustelun tärkeyden lisäksi itsetuntoon, asenteeseen, suvaitsevaisuuteen ja motivaatioon liittyvä asiat ja taidot, työpaikkahuumoria unohtamatta.

Lisäksi uudessa valmennuskokonaisuudessa pohditaan kaikkia niitä epävirallisia ja odottamattomiakin asioita mitä työelämässä voi tulla vastaan. Niihin ratkaisuna on yksi tärkeimmistä viestinnän keinoista: puhuminen. On uskallettava olla niin rohkea, että voi kertoa asioista, jotka ahdistavat, pelottavat tai arveluttavat. Tärkeää on myös kertoa niistä positiivisista asioista, mitä työpaikalla kokee hyviksi ja miksi viihtyy. On voitava luottaa siihen, että mielipiteet sallitaan ja niitä kuunnellaan. On kyettävä myös itse olemaan toisenlaisille mielipiteille avoin ja suvaitsevainen.

Työnantaja palkkaa aina koko persoonan, eikä vain lohkottua osaa hyvistä puolistamme. Erityisopiskelijalla ei siksi ole mitään hätää työllistymisessä. Koko paketti on palkkaamisen arvoinen.

Valmiina työelämään (9-15 osp.) kokonaisuus aloittaa syksyllä 2020 Luovin Helsingin yksikössä. Se on kehitetty Tulevaisuuden Työelämän Starat-hankkeessa.

Irmeli Huhtala,hankepäällikkö

Tulevaisuuden työelämän starat -hanketta koordinoi Ammattiopisto Live. Luovin lisäksi yhteistyökumppaneina toimivat Kiipulasäätiö sr, Kouvolan seudun ammattiopisto, Ammattiopisto Spesia Oy sekä Invaliidiliitto ry. Projekti toteutetaan 1.4.2019- 30.6.2021 ESR- rahoituksella jonka on myöntänyt Hämeen ELY-keskus.

 

Euroopan sosiaalirahaston logo.

Hei! Kuulisimme mielellämme palautteesi sivustostamme, jotta voimme palvella jatkossa entistä paremmin.

Miten arvioisit Luovi.fi -sivuston käyttökokemuksesi?

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.