Taitaja on Suomen suurin ammatillisen koulutuksen tapahtuma, jossa kilpaillaan nuorten ammattitaidon suomenmestaruuksista. Taitaja-tapahtuma toteutetaan tänä vuonna kaikille avoimena livelähetyksenä verkossa 18.−20.5.2021. 

Taitaja-finaalissa kilpailee 8 opiskelijaa Luovista 

Ammattiopisto Luovi järjestää Oulussa ja Muhoksella erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden TaitajaPLUS-lajit, joita ovat logistikka, liiketoiminta sekä ravintola- ja cateringpalvelut. Seuraavat Luovin opiskelijat selvittivät tiensä TaitajaPLUS-lajeissa finaaleihin:  

P1 LOGISTIIKKA: 
Pinja Immonen, Luovi Muhos
Tuukka Kinnunen, Luovi Liperi 

P2 LIIKETOIMINTA: 
Olli Alasaarela, Luovi Oulu 
Henna Halonen, Luovi Oulu 

P3 RAVINTOLA- JA CATERINGPALVELUT (parikilpailu): 
Petra Pursiniemi ja Essi Räisänen, Luovi Oulu
Asla Porsanger ja Sameli Pukema, Luovi Rovaniemi 

Voittajat ja tulokset julkaistaan torstaina 20.5.2021.

Tietoa Taitaja-tapahtumasta 

Ammatillisen koulutuksen suurtapahtuma Taitaja järjestetään 18.–20.5.2021. Taitajassa kilpaillaan ammattitaidon alle 22-vuotiaiden suomenmestaruuksista 46 lajissa, ja niistä kolme on erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden TaitajaPLUS-lajeja. Lisäksi mukana on viisi ammattinäytöstä. 
Katso päiväkohtaiset ohjelma-aikataulut ja valitse runsaasta ohjelmatarjonnasta kiinnostavimmat lajit. Kolmen päivän lajilähetyksessä on esillä 51 eri ammattia käytännössä.

Lajilähetysten lisäksi luvassa on runsaasti myös muuta ohjelmaa. Tässä muutama vinkki:

Pelaa urapolkupeliä ja löydä itsellesi sopiva koulutus ja ammatti. Urapoluista tarkemmin https://taitaja2021.fi/fi/urapolut/.

Muista myös webinaarit, joissa mukana monta huippupuhujaa. Säteile taitoa -webinaari keskiviikkona 19.5. klo 10-13. Webinaaria juontaa Luovin johtaja Hannu Koivula.

Skills Cornerissa voit tavata ammatillisen koulutuksen ohjaushenkilöstöä ja asiantuntijoita sekä yhteistyökumppaneitamme yrityksistä ja yhteisöistä. Katso ohjelma: https://taitaja2021.fi/fi/skillscorner/.

Taitajien tarkempi ohjelma ja linkki tapahtumaan löytyvät Taitaja2021 Oulu -tapahtuman verkkosivuilta: www.taitaja2021.fi  

Taitaja2021 Oulu -tapahtuman järjestää Koulutuskuntayhtymä OSAO yhdessä Ammattiopisto Lappian, Ammattiopisto Luovin, Koulutuskeskus Brahen, Koulutuskeskus JEDUn, Lapin koulutuskeskus REDUn, Oulun Palvelualan Opiston sekä Suomen Diakoniaopiston kanssa. Lisäksi mukana on satoja yhteistyökumppaneita. Tapahtuman taustaorganisaatio on Skills Finland ry, joka koordinoi ammattitaitokilpailutoimintaa Suomessa ja lähettää maajoukkueet kansainvälisiin kilpailuihin. 

Lisätietoja 

Tiina Pyyny, TaitajaPLUS-koordinaattori, Ammattiopisto Luovi 
puh. 040 319 3973, tiina.pyyny@luovi.fi