Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Ammattiopisto Luoville vuoden 2021 ammatillisen koulutuksen laatupalkinnon. Laatupalkintokilpailun teemana oli tasa-arvo ja yhdenvertaisuus. 

Arviointiryhmän puheenjohtaja Kari Puumalaisen mukaan perustehtävä ja arvot näkyvät Luovin kaikessa toiminnassa. Tulokset ylittävät sidosryhmien odotukset ja näkyvät myös tässä teemassa. – Luovi tekee arvokasta koulutustehtävää korkealla laadulla ja suurella sydämellä, totesi Puumalainen.
 
– Meillä on erityinen tehtävä ja jokainen luovilainen opiskelija ja työntekijä on meille yksilönä tärkeä. Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus sisältyvät luonnollisena osana meidän kaikkeen tekemiseemme, toteaa Luovin johtaja Hannu Koivula.  

Laatupalkinnolla kannustetaan ammatillisen koulutuksen järjestäjiä toiminnan laadun arviointiin ja parantamiseen. Tavoitteena on löytää parhaita käytäntöjä muiden organisaatioiden oppimisen perustaksi ja edistää ammatillisen koulutuksen arvostusta, vetovoimaa ja tunnettuutta. 

Laatupalkinto on Luoville järjestyksessä toinen. Edellisen kerran Luovi osallistui kilpailuun ja palkittiin vuonna 2017, jolloin teemana oli tiedolla johtaminen.

Ammatillisen koulutuksen laatupalkinto 2021 logo.