Yksi Luovin tutkintoon valmentavan koulutuksen (TUVA) ryhmä toteutetaan Tredun Hepolamminkadun tiloissa, mikä pienentää kynnystä vaativan erityisen tuen pariin hakeutumisessa.

”Tarkoitus on, että toimitaan aidosti yhdessä arjessa”, kertoo Luovi Tampereen koulutuspäällikkö Kirsi Viitala.

Yhteistyöavaus on toivottu ja tärkeä. Vaativan erityisen tuen saaminen TUVA-opinnoissa helpottuu Tredun TUVA-opiskelijoille, mikäli he sitä tarvitsevat. ”Joskus talonkin vaihtaminen aiheuttaa ylimääräistä stressiä. Luovin toimiessa samassa rakennuksessa, siirtyminen Luoviin käy helpommin”, avaa Tredun koulutuspäällikkö Hilkka Pöyliö. ”Tämä on huikea mahdollisuus opiskelijoille, jotka kokevat kuuluvansa yleiseen oppilaitokseen, mutta tarvitsevat vaativaa erityisestä tukea”, lisää Viitala.

Hepolamminkadulla TUVA-opiskelu tarjoaa myös erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille suuren kattauksen eri ammatillisia perustutkintoja, joihin tutustua. TUVA-koulutuksessa käydään tutustumassa eri aloihin ja pyritään löytämään jokaiselle oma jatko-opiskelupaikka. Luovin opiskelijat pääsevät helposti yhdessä Tredun opiskelijoiden kanssa tutustumaan myös aloihin, joita ei tällä hetkellä ole Luovin koulutustarjonnassa.

Yhteistyöstä hyötyvät myös opettajat. Parhaita käytäntöjä TUVA-koulutukseen päästään jakamaan opetuksen arjessa yhdessä. ”Meidän opettajamme ovat jo ihan innoissaan”, Hilkka kertoo Kirsin kompatessa.

Tredun Hepolamminkadun toimipisteessä toteutettavaan Luovin TUVA-ryhmään on auki muutama paikka yhteishaussa, ja osa paikoista jätetään auki jatkuvaan hakuun. TUVA-hakijoiden kohdalla kartoitetaan halukkuutta opiskella Hepolamminkadun ryhmässä.

Lisätietoja:
Hilkka Pöyliö, koulutuspäällikkö, Tampereen seudun ammattiopisto Tredu, p. 040 800 4626
Kirsi Viitala, koulutuspäällikkö, Ammattiopisto Luovi,  p. 040 319 3880