Liiketoiminnan opiskelijat Thomas Jarvis ja Emilia Salonen, kiinteistönhoidossa kilpailleet Joonas Virtanen ja Leo Metsomäki, ravintola- ja catering-alan opiskelijat Mikael Sipola ja Leevi Lepistö sekä puhdistuspalveluissa kilpailleet Tiia Hohenthal, Hilja Nuormaa ja Elina Rautio selvittivät tiensä Taitaja2024-finaaliin. TaitajaPLUS-lajien finaalit järjestetään Taitaja-tapahtumassa Kuopiossa 20.-23.5.2024.

Taitaja2024-semifinaalit toteutettiin hajautetusti ammatillisissa oppilaitoksissa ympäri Suomen 29.1.-2.2.2024. Luovista semifinaaleihin osallistui tänä vuonna 31 opiskelijaa. Erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille tarkoitetuissa TaitajaPLUS-lajeja järjestetään tänä vuonna viisi:

  • P1 Ravintola- ja cateringpalvelut, joka järjestetään parikilpailuna
  • P2 Kiinteistönhoito
  • P3 Liiketoiminta
  • P4 Puhdistuspalvelu
  • P5 Logistiikka

Lisäksi Luovista osallistui kaksi kilpailijaa Taitaja-lajiin 104 Kuljetuslogistiikkaan.

Taitaja2024-finaali Kuopiossa

Taitaja2024-kilpailu järjestetään Kuopiossa 20.-23.5.2024 ja se kokoaa yhteen maan ammattitaitajat kisaamaan Suomen mestaruuksista. Tapahtumapaikkoina toimivat Savilahden kampus ja Kuopio-halli. Tapahtumassa kilpaillaan myös TaitajaPLUS-lajeissa, jotka on tarkoitettu erityistä tukea tarvitseville osaajille.