Erityisen tuen areena
Kehitämme opetus- ja ohjaushenkilöstön ja oppilaitosten sidosryhmien toimijoiden osaamista yksilöllisten opintopolkujen luomisessa ja erityisen tuen toteuttamisessa ammatillisen koulutuksen aikana. Osaamista kehitetään myös erityistä tukea tarvitsevien turvallisuuden ja hyvinvoinnin huomioimisessa. Digitaalisten toimintatapojen pedagoginen hyödyntäminen huomioidaan kaikissa koulutuksissa.
Koulutukset on suunnattu opetus- ja ohjaushenkilöstölle eri kouluasteilla, työpajoilla ja ohjaamoissa.
Koulutusten toteutus
Koulutuksen toteutetaan verkkokoulutuksina sekä mahdollisuuksien mukaan alueellisina monimuotokoulutuksina. Koulutuksia tarjotaan viidessä koulutusosiossa. Monimuotokoulutukset koostuvat webinaareista, lähiopetuspäivistä ja verkossa tapahtuvasta työskentelystä. Verkkokoulutukset koostuvat webinaareista ja verkossa tapahtuvasta työskentelystä.
Koulutukset alkavat loppuvuonna 2021 ja niitä toteutetaan vuoden 2022 loppuun.
Koulutukset
Oppimisvaikeudet ja erityinen tuki
Koulutusten teemoja ovat: erityisen tuen tarpeiden tunnistaminen, matemaattiset vaikeudet ja erityinen tuki, kielelliset vaikeudet ja erityinen tuki, digipedagogiikka ja erityinen tuki, toiminnanohjauksen, tarkkaavuuden ja hahmottamisen vaikeudet ja erityinen tuki, mielenterveys ja erityinen tuki sekä inlärningssvårigheter och särskilt stöd i yrkesutbildningen.
Koulutuksia toteutetaan kaikkiaan 14 vuosien 2021 ja 2022 aikana, ja ne ovat kukin kahden opintopisteen laajuisia.
Yksilölliset polut ja uraohjaus
Koulutusten teemoja ovat: opintojen henkilökohtaistaminen, oppimisen tukeminen ammatillisessa koulutuksessa (erityisen tuen suunnittelu jatoteuttaminen), tukea tarvitsevan ohjaus työpaikoilla – erityinen tuki ja ohjaus työelämän oppimisympäristössä ja näytöissä sekä uraohjaus ja työllistymisen tukeminen.
Koulutukset toteutetaan monimuoto- tai verkkokoulutuksina. Koulutuksia on kaikkiaan kolme vuoden 2022 aikana ja ne ovat kukin kahden opintopisteen laajuisia.
Maahanmuuttajien oppimisen tukeminen
Koulutusten teemoja ovat: maahanmuuttajien oppimiseen vaikuttavat taustatekijät, kielitietoisen oppimisen tukeminen sekä digitaaliset välineet maahanmuuttajan oppimisen tukena.
Koulutuksia toteutetaan kaikkiaan kaksi vuoden 2022 aikana ja ne ovat kahden opintopisteen laajuisia.
Pedagoginen turvallisuus ja erityisopetus
Koulutusten teemoja ovat: fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen turvallisuus, oppilaitosturvallisuus sekä oppimisympäristöjen turvallisuus.
Koulutuksia toteutetaan kaikkiaan kaksi vuoden 2022 aikana ja ne ovat kahden opintopisteen laajuisia.
Pedagoginen hyvinvointi
Koulutusten teemat ovat: voimavarat ja vuorovaikutus ,positiivinen psykologia, hyvinvointi ja osallisuus opinnoissa ja etätyössä, digitaalinen hyvinvointi, elämänhallinta ja netti sekä pedagogisk välmående, resurstärkande och lärarens coachande rol.
Koulutuksia toteutetaan kaikkiaan neljä vuosien 2021 ja 2022 aikana ja ne ovat kukin kahden opintopisteen laajuisia.
Yhteistyössä
Hanketta koordinoi Ammattiopisto Kiipula. Yhteistyökumppaneina toimivat Ammattiopisto Luovi, Ammattiopisto Live, Ammattiopisto Spesia, Optima samkommun, Hämeen ammattikorkeakoulu ja Tampereen ammattikorkeakoulu.
Lisätietoja
Anne Tornberg
Innovaatiojohtaja
040 319 3675
anne.tornberg@luovi.fi