Euroopan unionin sosiaalirahaston tunnus.
Vipuvoimaa EU:lta -tunnus.

Tulevaisuuden työelämän starat

Kehitimme Valmiina työelämään -valmennuskokonaisuuden, jossa pilotoimme työllistymisen ohjausta. Valmennuksessa tunnistamme opiskelijoiden vahvuudet työntekijänä ja itsenäisenä toimijana sekä vahvistamme osaamista suunnitelmallisesti ja yksilöllisesti.

Valmennuksen rinnalla kehitimme pedagogista osuuskuntamallia hyödynnettäväksi Ammattiopisto Luovin opiskelijoiden oppimisympäristönä.

Tavoitteemme

Työelämälähtöisten oppimisympäristöjen ja -menetelmien käyttöön ottaminen

Tarkastelimme osuuskuntatoiminnan mahdollisuuksia toimia oppimisympäristönä vaativaa erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden osaamisen hankkimiseksi. Opiskelijat voivat toteuttaa asiakastöitä ja projekteja pedagogisen osuuskunnan kautta.

Opiskelijoiden työelämävalmiuksien sekä työllistymisedellytysten edistäminen

Kehitimme Valmiina työelämään -valmennuskokonaisuuden, jonka laajuus on 1-5 osaamispistettä. Valmennuksen avulla pyritään parantamaan opiskelijoiden työllistymisedellytyksiä. Opiskelijoiden itsetunto ja pystyvyyden kokemukset kasvavat ja työnhaku- ja työelämätaidot kehittyvät.

Osuuskunnasta eväitä yrittäjyyteen ja työelämään

Pilotoimme osuuskuntamallia Helsingin yksikön media- ja liiketalouden opiskelijoiden käyttöön. Opiskelijoiden perustaman Korkea osk:n tavoitteena on madaltaa työn tarjonnan ja vastaanottamisen kynnystä. Osuuskuntayössä opiskelijoilla on mahdollisuus siirtää valmennuksessa opittu käytännön työelämään, oppia lisää työn hinnoittelusta, vastuista ja sopimuksista turvallisessa ympäristössä.

Valmiina työelämään -valmennus

Tulevaisuuden työelämän Starat -hankkeessa on kehitetty opiskelijoidemme työelämätaitojen vahvistamista tukeva Valmiina työelämään valmennuskokonaisuus.  Valmennuksessa käytetty opetus- ja harjoitusmateriaali on nyt koottu Valmiina työelämään -kotisivuille kaikkien käytettäväksi.

Helsingin Luovissa Valmiina työelämään -valmennus on linkitetty ammatillisen koulutuksen yhteisten aineiden osaamistavoitteisiin. Esittely-sivulla voi tutustua paitsi Luovin malliin, myös Ammattiopisto Kiipulan ja Kouvolan seudun ammattiopiston toteutuksiin.

Voit tutustua Google Sites -sivustolla olevaan valmennusmateriaaliin alla olevasta linkistä, joka avautuu uuteen välilehteen.

Ajankohtaista

Yhteistyötä Korkea osk Helsingissä

Korkea osk:n Helsingin toimipisteen toiminta käynnistyi vuoden 2020 syyskuun alussa. Kallion sydämessä vintageaarteita myyvä Mekkomania tilasi korukuvauksen Korkea osk:lta ja media-alan opiskelija Säde Kiuru tarttui haasteeseen. Kuvassa Mekkomanian omistaja Mari ja Säde valitsevat koruja kuvattavaksi. Kuvat julkaistaan mm. Mekkomanian Facebook sivuilla. Mari sai upeita kuvia, Säde työkokemusta ja eteni opinnoissaan. Korkea osk:n ja Mekkomanian yhteistyö sai hienon aloituksen.

Kaksi henkilöä tarkastelemassa kaulakoruja Mekkomanian myymälässä.

Yhteistyössä

Hanketta koordinoi Ammattiopisto Live. Luovin lisäksi yhteistyökumppaneina toimivat Kiipulasäätiö sr, Kouvolan seudun ammattiopisto, Ammattiopisto Spesia Oy sekä Invalidiliitto ry. Projekti toteutettiin 1.4.2019 – 30.6.2021 ESR-rahoituksella, jonka myönsi Hämeen ELY-keskus.

Lisätietoja

Irene Konttinen
hanketoiminnan asiantuntija
irene.konttinen@luovi.fi
040 319 3232