Euroopan unionin sosiaalirahaston tunnus.
Vipuvoimaa EU:lta -tunnus.

Tulevaisuuden työelämän starat

Kehitämme Valmiina työelämään -valmennuskokonaisuuden, jossa pilotoimme työllistymisen ohjausta. Tunnistamme opiskelijoiden vahvuudet työntekijänä ja itsenäisenä toimijana sekä vahvistamme osaamista suunnitelmallisesti ja yksilöllisesti.

Valmennuksen rinnalla kehitämme pedagogista osuuskuntamallia hyödynnettäväksi Ammattiopisto Luovin opiskelijoiden oppimisympäristönä.

Tavoitteemme

Työelämälähtöisten oppimisympäristöjen ja -menetelmien käyttöön ottaminen

Tarkastelemme osuuskuntatoiminnan mahdollisuuksia toimia oppimisympäristönä vaativaa erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden osaamisen hankkimiseksi. Opiskelijat voivat toteuttaa asiakastöitä ja projekteja pedagogisen osuuskunnan kautta.

Opiskelijoiden työelämävalmiuksien sekä työllistymisedellytysten edistäminen

Kehitämme Valmiina työelämään -valmennuskokonaisuuden, jonka laajuus on 1-5 osaamispistettä. Valmennuksen avulla pyritään parantamaan opiskelijoiden työllistymisedellytyksiä. Opiskelijoiden itsetunto ja pystyvyyden kokemukset kasvavat ja työnhaku- ja työelämätaidot kehittyvät.

Osuuskunnasta eväitä yrittäjyyteen ja työelämään

Pilotoimme osuuskuntamallia Helsingin yksikön media- ja liiketalouden opiskelijoiden käyttöön. Opiskelijoiden perustaman osuuskunta Korkean tavoitteena on madaltaa työn tarjonnan ja vastaanottamisen kynnystä. Osuuskuntayössä opiskelijoilla on mahdollisuus siirtää valmennuksessa opittu käytännön työelämään, oppia lisää työn hinnoittelusta, vastuista ja sopimuksista turvallisessa ympäristössä.

Ajankohtaista

Korkea osuuskunnan toiminta on käynnistynyt Helsingissä syyskuun alussa. Kallion sydämessä vintageaarteita myyvä Mekkomania tilasi korukuvauksen Korkea osuuskunnalta ja media-alan opiskelija Säde Kiuru tarttui haasteeseen. Kuvassa Mekkomanian omistaja Mari ja Säde valitsevat koruja kuvattavaksi. Kuvat julkaistaan mm. Mekkomanian Facebook sivuilla. Mari sai upeita kuvia, Säde työkokemusta ja eteni opinnoissaan. Korkea osuuskunnan ja Mekkomanian yhteistyö sai hienon aloituksen.

Kaksi henkilöä tarkastelemassa kaulakoruja Mekkomanian myymälässä.

Yhteistyössä

Hanketta koordinoi Ammattiopisto Live. Luovin lisäksi yhteistyökumppaneina toimivat Kiipulasäätiö sr, Kouvolan seudun ammattiopisto, Ammattiopisto Spesia Oy sekä Invalidiliitto ry. Projekti toteutetaan 1.4.2019 – 30.6.2021 ESR-rahoituksella, jonka on myöntänyt Hämeen ELY-keskus.

Lisätietoja

Pirkko Linkola
hankepäällikkö
040 319 3512
pirkko.linkola@luovi.fi