Voimaa vahvuuksista – Voimavaroilla ja vahvuuksilla hyvinvointia työyhteisöön ja ohjaukseen
Edistämme hyvinvointia ja osallisuutta tukevaa toimintaa oppilaitoksissa. Vahvistamme henkilöstön ennakoivan työn osaamista tukemalla hyvinvointiin ja osallisuuteen liittyvää vuorovaikutusosaamista sekä opetushenkilöstön positiivisen pedagogiikan osaamista.
Koulutukset on suunnattu pääasiassa ammatillisen koulutuksen henkilöstölle.
Koulutukset
Koulutuksia tarjotaan neljässä eri koulutusosiossa ja ne toteutetaan lähi- tai verkkokoulutuksina.
VOIMAKEHÄ®-lisenssivalmennus
Koulutuksen sisältöjä: vahvuuksien tunnistamisen merkitys hyvinvoinnin tuottajana, vahvuuksien tunnistaminen laaja-alaisesti, opiskelijan yksilöllisen vahvuusprofiilin hyödyntäminen hyvinvointia tukevana tekijänä, tulevaisuusohjauksen periaatteet, opiskelijan vahvuusprofiilin jalostaminen tulevaisuusohjauksen menetelmiä hyödyntäen ja erilaisten vaihtoehtoisten tulevaisuuspolkujen kuvaaminen, opiskelijayhteisöjen hyvinvoinnin kehittäminen vahvuuksien kautta, henkilökohtaisen kehityspotentiaalin löytäminen.
Koulutuksen laajuus on viisi opintopistettä.
Koulutus toteutetaan 19.-31.1.2023. Ilmoittaudu mukaan Haaga-Helian nettisivuilla.
Pedagoginen hyvinvointi opetus- ja ohjaustyössä
Koulutusten sisältöjä: työhyvinvointi ja työnimu opettajan voimavarana, positiivisen opettajuuden lähtökohdat, vahvuusajattelun hyödyntäminen opetus – ja ohjaustyössä, vuorovaikutus ja yhteistyö positiivisen opettajan toiminnassa, omien tunteiden tunnistaminen ja niiden johtaminen, myönteiset käytänteet tukemassa positiivista opettajuutta.
Koulutuksen laajuus on kolme opintopistettä.
Koulutus toteutetaan 13.2.-30.3.2023. Ilmoittaudu mukaan Haaga-Helian nettisivuilla.
Voimavara- ja vahvuuslähtöiset menetelmät opiskelijoiden ohjauksessa
Koulutuksen sisältöjä: opiskelijan osaamisidentiteetin vahvistaminen, tunteet ja niiden merkitys oppimisessa, tunnetietoisuus opetus- ja ohjaustyössä, vahvuudet itsetuntemuksen lisääjänä, vahvuudet opiskelijahyvinvoinnin ja ryhmän voimavarana, harjoitukset ja niiden testaaminen käytännössä.
Koulutuksen laajuus on kolme opintopistettä.
Koulutus toteutetaan syksyllä 2023.
Dialogiset kohtaamiset ja menetelmät osallisuuden ja hyvinvoinnin tukena
Koulutuksen sisältöjä: dialogisuuden/ vuorovaikutuksen merkitys, omien dialogisten taitojen harjaannuttaminen, dialogisten menetelmien käyttö erilaisissa oppimisympäristöissä, osallisuuden tukeminen ryhmän toiminnassa, kuunteleminen ja kuulluksi tulemisen kokemus, tunteet ja niiden huomioiminen vuorovaikutuksessa/ ryhmässä, vahvuudet näkökulmana osallisuuden tukemisessa ja työyhteisön hyvinvoinnissa.
Koulutuksen laajuus on kolme opintopistettä. Kouluttajana Ammattiopisto Luovin asiantuntijakouluttaja Seija Tuomisto.
Koulutuspäivät ovat 23.3.2023 (verkkototeutus) ja 13.-14.4.2023 (lähipäivät Haaga-Heliassa Helsingissä).
Ilmoittaudu koulutukseen 13.3.2023 mennessä: Linkki ilmoittautumiseen
Yhteistyössä
Hanke on Opetushallituksen rahoittamaa opetustoimen henkilöstökoulutusta, ja hankkeen koulutukset ovat osallistujalle maksuttomia. Hanketta koordinoi Haaga-Helia ammattikorkeakoulu. Yhteistyökumppaneina toimivat Ammattiopisto Luovi, Ammattiopisto Spesia ja Kajaanin ammattikorkeakoulu.
Lisätietoja
Seija Tuomisto, asiantuntijakouluttaja
seija.tuomisto@luovi.fi
040 319 3875