Autonkuljettaja

Logistiikan perustutkinto

Autonkuljettajat työskentelevät pakettiauton tai kuorma-auton kuljettajina. Ajamisen lisäksi kuljettajan työhön kuuluu huolehtia kaikista kuljetuksista alusta loppuun saakka. He huolehtivat myös siitä, että heidän käytössään oleva auto on kunnossa.

Mihin työhön valmistun?

Autonkuljettajat työskentelevät pakettiauton tai kuorma-auton kuljettajina. Heidän työnantajiaan ovat esimerkiksi kuljetusyritykset, kaupat, tehtaat, kunnat tai kaupungit.

Näin opiskelet Luovissa

Luovissa voit opiskella ja hankkia osaamista sinulle sopivilla tavoilla. Meillä opiskelet yksilöllisesti ja käytännönläheisesti. Opiskelu voi sisältää sekä lähi- että etäopetusta. Voit hankkia osaamista myös aidoissa työtehtävissä Luovin omissa oppimisympäristöissä tai työympäristöissä ja työpaikoilla. Luovissa opiskelu on maksutonta.

Oma suunnitelma ohjaa kohti tavoitteitasi

Teemme kanssasi opintoihisi henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS). Suunnitelmassasi sovimme yhdessä tavoitteistasi, kuinka kauan opintosi kestävät ja missä ja miten opiskelet. Opiskelun suunnittelussa huomioimme aiemmat opintosi ja työkokemuksesi. Myös vahvuutesi, tapasi oppia sekä elämäntilanteesi vaikuttavat suunnitelmasi toteuttamiseen.

Osaava joukkomme on valmiina auttamaan sinua suunnitelmasi laatimisessa ja tavoitteesi saavuttamisessa. Saat ohjausta tavoitteesi mukaan.

Tutkinnon rakenne

Tutkinnon laajuus on vähintään 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu:

  • ammatillisista tutkinnon osista (145 osaamispistettä)
  • yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä)

Tutkintoon kuuluu sekä pakollisia että valinnaisia opintoja. Lisätietoja tutkinnon muodostumisesta ePerusteissa. 

Hae koulutukseen

Jatkuva haku avoinna seuraavilla paikkakunnilla:

Kevään yhteishaku

Hae koulutukseen kevään yhteishaussa:

  • Liperi 23.2.2021 – 23.3.2021 tulossa 23.2.2021
  • Muhos 23.2.2021 – 23.3.2021 tulossa 23.2.2021

Koulutuspaikat

Voit opiskella autonkuljettajaksi seuraavilla paikkakunnilla.