Tarjoilija

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto

Tarjoilijana pääset tuottamaan asiakkaillesi ikimuistoisen ravintolaelämyksen. Tarjoilija osaa suositella, esitellä, myydä ja tarjoilla oikeat ruoat ja juomat eri tilanteisiin.

Koulutuksessa opit tuntemaan eri ruokalajeja, gastronomiaa sekä juomia. Lisäksi opit asiakaspalvelua ja myyntiä. Opintojen aikana hankit myös hygienia- ja anniskelupassin.

Mihin työhön valmistun?

Voit työllistyä esimerkiksi ravintolaan, yökerhoon, juhlapalvelu- tai matkailuyritykseen, kahvilaan tai henkilöstöravintolaan.

Näin opiskelet Luovissa

Luovissa voit opiskella ja hankkia osaamista sinulle sopivilla tavoilla. Meillä opiskelet yksilöllisesti ja käytännönläheisesti. Opiskelu voi sisältää sekä lähi- että etäopetusta.

Voit hankkia osaamista myös aidoissa työtehtävissä Luovin omissa oppimisympäristöissä tai työympäristöissä ja työpaikoilla. Luovissa opiskelu on maksutonta.

Oma suunnitelma ohjaa kohti tavoitteitasi

Teemme kanssasi opintoihisi henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS). Suunnitelmassasi sovimme yhdessä tavoitteistasi, kuinka kauan opintosi kestävät ja missä ja miten opiskelet. Opiskelun suunnittelussa huomioimme aiemmat opintosi ja työkokemuksesi. Myös vahvuutesi, tapasi oppia sekä elämäntilanteesi vaikuttavat suunnitelmasi toteuttamiseen.

Osaava joukkomme on valmiina auttamaan sinua suunnitelmasi laatimisessa ja tavoitteesi saavuttamisessa. Saat ohjausta tavoitteesi mukaan.

Tutkinnon rakenne

Tutkinnon laajuus on vähintään 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu:

  • ammatillisista tutkinnon osista (145 osaamispistettä)
  • yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä)

Tutkintoon kuuluu sekä pakollisia että valinnaisia opintoja. Lisätietoja tutkinnon muodostumisesta ePerusteissa. Linkki aukeaa uuteen välilehteen.

Hae opiskelemaan

Voit hakea opiskelijaksi Luoviin kahdella eri tavalla:

  • kevään yhteishaussa 18.2.–18.3.2025
  • jatkuvassa haussa ympäri vuoden.

Jatkuva haku

Hae koulutukseen jatkuvassa haussa. Haastattelusta ilmoitetaan hakijalle henkilökohtaisesti. Jatkuva haku avoinna seuraavilla paikkakunnilla:

Kokkola, Telakka
Hakuaika:
18.2.2025 – 18.3.2025
Hakulinkki:
Liitteiden toimitus:
viimeistään 25.03.2025
Valintakokous:
Valintapäätökset ilmoitetaan 12.6.2025
Opiskelu alkaa:
06.08.2025
Opiskelupaikkoja:
1

Yhteishaku 18.2.–18.3.2025

Hae koulutukseen perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishaussa 18.2.–18.3.2025. Voit hakea yhteishaussa seuraaville paikkakunnille:

Ei hakua juuri nyt.

Koulutuspaikat

Voit opiskella tarjoilijaksi seuraavilla paikkakunnilla.