Dream college

DREAM COLLEGE –Learning Environments and Vocational Competencies on sertifioitu asiantuntijaliikkuvuushanke, jonka teema on oppimisympäristöjen kehittäminen.

Ammattiopisto Luovin koordinoimassa hankkeessa ovat mukana Keskuspuiston ammattiopisto, Validia, Kiipulan ammattiopisto, Ammattiopisto Bovallius ja Seurakuntaopisto. Eurooppalaiset partnerit ovat pääasiassa ammatillisia oppilaitoksia ja paikallisia viranomaisia. Tässä projektissa partnerit ovat Alankomaista, Espanjasta ja Iso-Britanniasta. Projekti käynnistyi vuonna 2009.

Projektin teema on oppimisympäristöjen kehittäminen. Ammatillisen opettajan rooli on muuttunut perinteisestä opettamisesta opiskelijan kokonaisvaltaisen kasvun valmentamiseen. Uudet oppimisympäristöt mahdollistavat yksilölliset oppimisympäristöt. Asiantuntijavaihdot keskittyvät eniten tukea tarvitsevien opiskelijoiden oppimisympäristöjen rakentamiseen eri Euroopan maissa. Tavoitteena on kehittää henkilöstön ammatillista osaamista ja luoda edellytyksiä oppimisympäristöjen kehitystyöhön oppilaitoksissa. Lähestymistapana on pedagoginen saavutettavuus ja teemat vaihtelevat monikulttuurisuudesta fyysisiin ja psyykkisiin oppimisympäristöihin ja työssäoppimisen esteettömyyteen eri aloilla.

Osallistujat ovat eri tehtävissä toimivia opettajia ja muuta henkilökuntaa, joilla on vankka kokemus erityistä tukea tarvitsevien kanssa työskentelystä. Vaihtojen kesto on yksi viikko ja ne toteutetaan ryhmissä. Vuosina 2014 – 2016 toteutetaan yhteensä 30 liikkuvuutta. Kaikki osallistuvat myös valmennukseen. Vaihtojen ohjelmat räätälöidään yhdessä lähtijöiden ja vastaanottavan organisaation kanssa.

Hankkeen konkreettiset tulokset ovat vaihdoista tehdyt raportit ja työkirjat, joita hyödynnetään oppimisympäristöjen kehittämisessä. Henkilötasolla hyödyt näkyvät ammatillisen osaamisen kehittämisessä

 

Hei! Kuulisimme mielellämme palautteesi sivustostamme, jotta voimme palvella jatkossa entistä paremmin.

Miten arvioisit Luovi.fi -sivuston käyttökokemuksesi?

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.