Erityisiä taitoja yksilöllisten ja joustavien opintopolkujen ohjaukseen

Erityisiä taitoja yksilöllisten ja joustavien opintopolkujen toteuttamiseen -projektin tavoitteena on varmistaa kaikkien opiskelijoiden mahdollisuudet saada tutkinto suoritettua tilanteessa, jossa niukentuvien resurssien myötä otetaan uudet osaamisperusteiset opetussuunnitelmat käyttöön.

Projektissa keskitytään kahteen alaan, joissa opiskelijoilla on ollut normaalia enemmän tuen ja ohjauksen tarvetta: tekniikan ja liikenteen ala sekä matkailu-, ravitsemis- ja talousala. Tavoitteisiin pyritään kehittämällä opettajien osaamista erilaisten opiskelijoiden kohtaamisessa, ohjaamisessa ja erilaisten oppimistapojen ymmärtämisessä.

Projektissa toteutetaan koulutus, joka koostuu neljästä koulutuskokonaisuudesta, jotka ovat laajuudeltaan 2 – 3 op. Lisäksi koulutushankkeeseen sisältyy koko hankkeen kick off –tilaisuus sekä kaikille avoin päätösseminaari / -foorumi, jossa koulutuksen osallistujat pääsevät esittelemään hyviä käytäntöjään. Osallistua voi joko koko koulutushankkeeseen tai vain yksittäiseen kokonaisuuteen. Jokaiseen kokonaisuuteen sisältyy lähiohjausta, työskentelyä verkon välityksellä, omaa työtä kehittävää työskentelyä sekä mahdollisuus saada ohjausta.

Koulutus on suunnattu marata- ja tekniikan alan opettajille, koulutuspäälliköille, opinto-ohjaajille, erityisopettajille jne. Koulutuskokonaisuudet toteutetaan osittain valtakunnallisesti (yhteisiä webinaareja / verkkotapaamisia tms.) ja osittain alueryhmittäin. Ideana on toimia osittain yhteisissä, laajoissa ryhmissä yli alue- ja alarajojen, osittain eriytetysti. Tavoitteena on saada alakohtaista keskustelua, mutta myös benchmarkkausta eri koulutusalojen välille.

Projekti toteutetaan Opetushallituksen rahoituksella 1.4.2015-31.12.2016 ja sitä hallinnoi Tampereen ammattikorkeakoulu oy / ammatillinen opettajakorkeakoulu. Ammattiopisto Luovi toimii projektin osatoteuttajana.

 

Hei! Kuulisimme mielellämme palautteesi sivustostamme, jotta voimme palvella jatkossa entistä paremmin.

Miten arvioisit Luovi.fi -sivuston käyttökokemuksesi?

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.