Las Valmas

Projektin tavoitteena on kehittää valmentavia koulutuksia siten, että opiskelija voi edetä koulutuksessa yksilöllisten tarpeidensa ja tavoitteidensa mukaisesti. Näkökulma on vahvasti opiskelijalähtöisyydessä.

Projektin osatavoitteita ovat:

1. Opetussuunnitelman kehittäminen
Tavoitteena on kehittää opetussuunnitelmia siten, että opiskelijoiden erilaiset tarpeet ja yksilöllisyys toteutuvat joustavasti ja koko valmentavan koulutuksen valinnaisuuden mahdollistaen.

2. Valmentavan ja tutkintotavoitteisen koulutuksen yhteistyö
Tavoitteena on kehittää yhteistyötä valmentavan koulutuksen ja tutkintotavoitteisen koulutuksen välillä siten, että joustavat ja tarkoituksen mukaiset siirtymät valmentavan koulutuksen ja tutkintotavoitteisen koulutuksen välillä mahdollistuvat.

3. Inklusiivisen mallin kehittäminen
Tavoitteena on mahdollistaa erilaisten oppijoiden opetus samassa ryhmässä. Tavoitteena on myös kehittää ja mahdollistaa opiskelijoille yksilölliset ja joustavat opintopolut hyödyntäen opiskelijoiden lähtökartoituksia.

4. Opiskelijan henkilökohtaiset suunnitelmat
Tavoitteena on kehittää henkilökohtaisten opiskelusuunnitelmien ja jatkosuunnitelmien laadintaa sekä luoda ammatinvalintaa ja jatko-opintoja selkeyttäviä toimintamalleja ja siirtymiä.

5. Yhteistyö koulutuksen järjestäjien kesken
Tavoitteena on kehittää ja tuottaa valmentavan koulutuksen toteuttamiskuvaus ja ohjausmalli vanhan Vaasan läänin alueella. Hankkeessa pyritään selkiyttämään rajapintoja ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavan koulutuksen ja erityisopetuksena järjestettävän ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavan koulutuksen välillä sekä selkiyttämään rajapintaa työhön ja itsenäiseen elämään valmentavaan koulutukseen.

Projekti toteutetaan 8.6.2015-31.12.2016 Opetushallituksen rahoituksella. Projektia hallinnoi Koulutuskeskus SEDU. Kumppaneita ovat Ammattiopisto Luovin lisäksi Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä JEDU (Haapaveden, Nivalan, Oulaisten, Ylivieskan, Haapajärven ja Kalajoen aot:t sekä Piippolan ammatti- ja kulttuuriopisto), Keski-Pohjanmaan ao, Optima, Yrkesakademin i Österbotten, Vaasan ammattiopisto ja Vaasan aikuiskoulutuskeskus.

Hei! Kuulisimme mielellämme palautteesi sivustostamme, jotta voimme palvella jatkossa entistä paremmin.

Miten arvioisit Luovi.fi -sivuston käyttökokemuksesi?

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.