Uusi suunta – uudet tekemisen tavat

Uusi suunta – uudet tekemisen tavat -projektissa kehitettiin Ammattiopisto Luovin toiminnan ohjaukseen uudenlainen sparraava toimintamalli.

Luovin ruori merkitsee siirtymistä kontrolloivasta strategian valutuksesta johdolta henkilöstölle mahdollistavaan, valmentavaan ja yksilölähtöiseen johtamiseen. Ytimen muodostavat yksiköiden ja tiimien sparraukset. Sparraaminen tarkoittaa tulosten seuraamista ja arviointia, tavoitteita ja toimenpiteitä, kuuntelua ja sivustatukea, osallistamista, haastamista ja ravistelemista sekä onnistumisten juhlistamista. Luovin ruori toisaalta kannustaa uusien asioiden kokeilemiseen, vahvuuksien kehittämiseen ja vanhan kyseenalaistamiseen, mutta edellyttää myös vastuunottoa tulosten saavuttamisesta. Tämä merkitsee aktiivista strategiatoimijuutta.

Kehittäminen toteutettiin yhteistyössä Heli Pietilän / ZoomIN sekä Sari Raivo / Leading Partners tuo kehittämiseen osaamista digitaalisuuden mahdollisuuksista. Hanketyöskentely toteutetaan työpajoissa, joihin osallistuu eri henkilöstöryhmien edustajia. Tavoitteena on, että uusi toimintamalli on käytössä syksystä 2017 alkaen.

Kehittäminen toteutettiin Työsuojelurahaston osarahoituksella 1.6.2016-31.12.2017.

 

Hei! Kuulisimme mielellämme palautteesi sivustostamme, jotta voimme palvella jatkossa entistä paremmin.

Miten arvioisit Luovi.fi -sivuston käyttökokemuksesi?

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.