Helsinki

Ajankohtaista

Kevään 2020 haku vaativana erityisenä tukena järjestettävään koulutukseen on päättynyt. Haun tulokset julkistetaan 11.6.

Koronatilanteen vuoksi etäopetus jatkuu Luovissa työvuoden loppuun saakka. Lähiopetukseen siirtyminen mahdollistetaan niille opiskelijoille, joille se on välttämätöntä opintojen etenemisen ja pedagogisen hyvinvoinnin vuoksi.

Keväällä valmistuvien todistukset toimitetaan opiskelijoille postitse ja valmistujaisjuhlat siirretään syksylle. Valmistujaisjuhlat pidetään perjantaina 28.8. keväällä ja siihen mennessä valmistuneille, mikäli rajoitukset sen sallivat.

Tervetuloa opiskelemaan 2020 – 2021!

Koulu alkaa tiistaina 4.8. kello 9.00 osoitteessa Elimäenkatu 20, 00510 Helsinki. Jos muutoksia esim. koronatilanteesta johtuen tulee, tiedotamme siitä opiskelijoille ja huoltajille erikseen.

Syyslukukausi 4.8 – 18.12 / Kevätlukukausi 4.1 – 4.6

  •  Syysloma vko 42 (12.10.-18.10.2020)
  •  Joululoma 19.12.2020 -3.1.2021
  •  Etäopetus 4.-5.1.2021
  •  Loppiainen 6.1.2021
  •  Talviloma vko 8 (22.-28.2.2021)
  •  Pääsiäinen 2.4.-5.4.2021
  •  Helatorstai 13.5.2021
  •  Valmistumispäivä 4.6.2021
  •  Kesäopetus 7.6.- 18.6.2021 (mahdollisuus koulutus/oppisopimusopiskeluun 21.6.-31.7.2021)

Kysy lisää opiskelusta ja koulutuksista

Elimäenkatu 20, 00510 Helsinki: Liiketoiminnan perustutkinto, Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto ja Ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus (VALMA).

Kivensilmänkuja 1, 00920 Helsinki: Työhön ja itsenäiseen elämään valmentava koulutus (TELMA)

opintoneuvoja Marianna Salminen, puh. 040 319 3245, marianna.salminen@luovi.fi
opintosihteeri Jani Ratia, puh. 040 319 3661, jani.ratia@luovi.fi

Yleistä

Ammattiopisto Luovin Helsingin yksikkö sijaitsee erinomaisten kulkuyhteyksien varrella Elimäenkadulla Vallilan kaupunginosassa. Pasilan asemalle on noin 15 minuutin kävelymatka. Elimäenkadulla opiskellaan pääasiassa liiketoiminnan perustutkinnossa, media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnossa ja ammatilliseen koulutukseen valmentavassa koulutuksessa (VALMA).

Helsingin yksikön työhön ja itsenäiseen elämään valmentava koulutus (TELMA) järjestetään yhteistyössä Valo-valmennuksen kanssa Nuorisotakuutalolla Myllypuron ostarilla osoitteessa Kivensilmänkuja 1, 00920 Helsinki.

Helsingin yksikön yhteydessä ei ole asuntolaa, mutta vinkkejä eri asumisvaihtoehtoihin kannattaa tiedustella opintoneuvojaltamme. Jos olet vielä epävarma opiskelualan valinnasta tai haluat tutustua Helsingin yksikköön ja opiskeluun tarkemmin, voit sopia tutustumiskäynnin.

Kulkuohjeet Elimäenkadulle: Elimäenkadulle pääsee Helsingin keskustasta kaikilla busseilla, jotka ajavat Mäkelänkatua pitkin (mm. 64, 65, 66, 67, + monet seutubussit) sekä raitiovaunulla 7. Jää pois Mäkelänrinteen pysäkillä (bussi- ja raitiovaunupysäkki), josta yksikköön on noin 5 minuutin kävelymatka. Aivan oppilaitoksen vieressä pysäkillä nimeltä Pasilan konepaja pysähtyy bussit 50, 58, 59 sekä raitiovaunu 9. Tarkemmat aikataulut löytyvät osoitteesta www.hsl.fi. Sivustolla on myös reittiopas (www.reittiopas.fi), johon laittamalla sekä lähtöpaikan että määränpään saa suoraan ohjeet liikennevälineistä sekä kartan.

Ravintolat ja opiskelijaruokailu

Opiskelijoille tarjotaan lounas koulutyöpäivinä. Mikäli tarvitset erityisjärjestelyjä ruokailussasi, ota yhteyttä luokanvalvojaasi tai opintoneuvojaan. Jos sinulla on erikseen valmistettava erityisruokavalio, muista ilmoittaa poissaolostasi ohjaajalle, niin ilmoitamme ruokalaan, ettei ruokaasi valmisteta turhaan.

Kahvio

Opiskelijakahviossa, joka on myös Helsingin yksikön käytännön oppimisympäristö, voit suorittaa erilaisia opiskeluusi liittyviä kursseja ja tehtäviä oman opintolinjasi ja omien tavoitteidesi mukaisesti. Siellä pääset harjoittelemaan muun muassa asiakaspalvelua, kassatyöskentelyä ja tiimityötä sekä mainos- ja markkinointimateriaalin valmistamista ohjatusti turvallisessa ympäristössä. Kahvio on myös opiskelijoiden kohtaamispaikka. Siellä voit vaihtaa kuulumisia tai muuten vaan viettää aikaa tauoilla. Opiskelijakahviossa on myynnissä muun muassa kahvia, teetä, limua, karkkia, keksiä ynnä muuta pikkupurtavaa.

Opiskeluhyvinvoinnin henkilöstö

Opiskeluhyvinvoinnin henkilöstö on tukenasi koko opiskeluaikasi. He ovat tukenasi erilaisissa hyvinvointiisi liittyvissä asioissa sekä osallistuvat opintopolkusi suunnitteluun ja toteutukseen yhteistyössä opettajien ja ohjaajien kanssa. Opiskeluhyvinvoinnin henkilöstö tekee yhteistyötä myös lähiverkostojesi, kuten hoitavien ja kuntouttavien tahojen kanssa. Opiskeluhyvinvoinnin palveluista saat tarkemmin tietoa luovi.fi-sivustolta löytyvästä Opiskeluhuoltosuunnitelmasta.

Opiskeluterveysasema

Uusille opiskelijoille järjestetään terveystarkastukset ensimmäisen lukuvuoden aikana.Opiskeluterveydenhuoltopalvelut ovat käytettävissä tarvittaessa. Ajanvarauksista ja vastaanottotoiminnasta tiedotetaan paikkakuntakohtaisesti.

Opiskeluterveydenhuolto on maksutonta. Oppilaitos korvaa mahdollisen poliklinikkamaksun opiskeluterveydenhuollossa tai omassa terveyskeskuksessa lääkärin vastaanotolla, mikäli käynti liittyy opiskeluun tai työssäoppimiseen. Oppilaitos ei korvaa muita poliklinikka-, erikoissairaanhoito- tai sairaalamaksuja.

Helsingin yksikön opiskelijat voivat tarvittaessa käydä terveydenhoitajalla Liiketalousopisto Perhossa osoitteessa Perhonkatu 10, 00100 Helsinki.

• Terveydenhoitaja Jaana Lumme-Blomqvist, puh. 050 310 5600, jaana.lumme-blomqvist@hel.fi

Terveydenhoitaja tulee koululle esittäytymään orientaatiojakson aikana ja tapaa kaikki uudet opiskelijat.

Opiskelijakunta

Helsingin yksikössä toimii opiskelijakunta, jonka jäseniä ovat kaikki yksikön opiskelijat. Opiskelijakunnan hallitukseen kuuluu edustaja joka ryhmästä ja ainakin yksi henkilökunnan edustaja. Uudet jäsenet ja puheenjohtaja valitaan syyskokouksessa. Jokainen ryhmä äänestää keskuudestaan edustajan hallitukseen.Opiskelijakunnan hallitus edustaa koko Helsingin yksikön opiskelijoita ja tuo opiskelijoiden äänen kuuluville.

Opiskelijakunta voi myös järjestää esimerkiksi retkiä ja tapahtumia. Aktiivisesta opiskelijakuntatoimintaan osallistumisesta opiskelija voi saada osaamista, joka voidaan tunnustaa osaksi opintoja.

Tutortoiminta tukee oppilaitoksen kasvatustehtävää ja on osaltaan luomassa opiskeluympäristöä, jossa jokaisella on mahdollisuus kasvaa ja kehittyä omien edellytystensä mukaisesti. Tutoropiskelija on ystävä- ja luottamusopiskelijaksi koulutettu opiskelija. Hän on mukana tukemassa uusia opiskelijoita erityisesti heidän opintojensa alkuvaiheessa. Tutoropiskelijalta edellytetään sitoutumista omaan opiskeluunsa sekä taitoja tulla toimeen opiskelijatovereidensa kanssa. Henkilökunta kouluttaa ja ohjaa tutoropiskelijoita. Tutorkoulutuksesta ja aktiivisesta tutortoimintaan osallistumisesta opiskelija voi saada sellaista osaamista, joka voidaan tunnustaa osaksi opintoja

Hei! Kuulisimme mielellämme palautteesi sivustostamme, jotta voimme palvella jatkossa entistä paremmin.

Miten arvioisit Luovi.fi -sivuston käyttökokemuksesi?

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.