Erityinen tehtävä: Johanna Raappana

Opiskelijoiden vanhemmilta saatu palaute antaa voimaa

Ohjaaja Johanna Raappana muistaa työssään parhaiten hetket, joina hän huomaa opiskelijan edistyneen. Hän arvostaa työnsä merkitystä, opiskelijoiden vanhempien kanssa toimimista sekä työyhteisönsä kannustavaa ilmapiiriä. 

Koulunkäynninohjaajaksi valmistunut Johanna Raappana sai kaveriltaan vinkin, että Luovissa voisi olla tarjolla mukava ohjaajana. Johanna kutsuttiin hänen yllätyksekseen töihin suoraan työhaastattelusta. Hänen suunnitelmanaan oli työskennellä vuosi tai pari, mutta aika on kulunut siivillä.

Parhaiten Johannalle jäävät työssään mieleen hetket, joina hän huomaa opiskelijan edistyneen ja itsenäistyneen.

– Kun aluksi tuntuu jonkun opiskelijan kohdalla, että hän tarvitsee paljon ohjausta, ja myöhemmin hoksaa, että hän toimii täysin itsenäisesti, se palkitsee.

Muistutus työn tärkeydestä

Ensimmäisen kerran Johanna ymmärsi kunnolla tekevänsä merkittävää työtä, kun kaupassa tuli vastaan alalla aiemmin vaikuttanut henkilö, joka muistutti Johannan ja tämän kollegoiden tekemän työn tärkeydestä.

– Silloin sitä oppi arvostamaan itsekin.

Johanna kertoo saavansa voimaa työntekoon erityisesti opiskelijoilta ja opiskelijoiden vanhemmilta, jotka muistavat antaa työstä positiivista palautetta.

Johanna kehuu myös työyhteisöään ja sen kannustavaa ilmapiiriä. Työkavereilta voi pyytää tarvittaessa apua ja heidän kanssaan voi puhua asiasta kuin asiasta

–Jos ajattelee meidän kuusihenkistä tiimiä, kaikilla on siinä hyvä olla ja tunnemme toisemme. Kenenkään ei tarvitse pelätä kertoa, jos jokin on huonosti.

 

Hei! Kuulisimme mielellämme palautteesi sivustostamme, jotta voimme palvella jatkossa entistä paremmin.

Miten arvioisit Luovi.fi -sivuston käyttökokemuksesi?

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.