Usein kysytyt kysymykset

Tälle sivulle on koottu yleisimpiä opiskeluun, koulutuksiin ja hakemiseen liittyviä kysymyksiä.

Hae kysymyksiä

Yleisimmät kysymykset

Millaista tukea voin saada opintoihin Luovissa?

Ammattiopisto Luovi on ammatillinen erityisoppilaitos. Järjestämme koulutusta vaativaa erityistä tukea opinnoissaan tarvitseville. Luovissa saat opinnoissasi ja työllistymisessäsi yksilöllistä tukea ja ohjausta.

Lue lisää mitä on vaativa erityinen tuki ja millaista tukea ja ohjausta voit saada opintoihisi.

Onko jatkuva haku auki?

Jatkuvassa haussa olevat koulutukset löydät koulutushaun avulla. Hakulinkit ovat koulutuksen ja tutkinnon esittelysivulla.

Haenko yhteishaussa vai jatkuvassa haussa?

Perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishaku on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat päättämässä peruskoulun keväällä. Yhteishaussa voivat hakea myös ne henkilöt, jotka eivät ole perusopetuksen jälkeen suorittaneet ammatillista tutkintoa, lukion oppimäärää tai korkeakoulututkintoa.

Jatkuvassa haussa voi hakea, jos peruskoulu ei pääty keväällä, aikaisemmat opinnot ovat jääneet kesken tai haluaa vaihtaa toisesta oppilaitoksesta opiskelemaan Luoviin.

Jatkuvassa haussa voi hakea myös, jos haluaa suorittaa erikoisammattitutkinnon tai ammatillisen tutkinnon oppisopimuskoulutuksena.

Mitkä liitteet toimitan hakemukseen?

Luovi on ammatillinen erityisoppilaitos. Valmentavien koulutuksien ja perustutkintojen opiskelijavalinnassa huomioidaan hakijat, jotka ovat oikeutettuja opinnoissaan ja työllistymisessään vaativaan erityiseen tukeen, ohjaukseen ja neuvontaan. Opiskelijavalinnan tueksi tarvitaan vähintään yksi asiantuntijan laatima lausunto tai selvitys erityisen tarpeesta opinnoissa.

Opiskelijavalinnan liitteet:

  • Erityisen tuen suunnitelma, kuten HOJKS tai HOKS
  • Terveydentilaa tai toimintakykyä kuvaava asiantuntijalausunto, mikäli tuen tarve opinnoissa johtuu terveydellisistä syistä tai muusta toimintarajoitteesta
  • Aikaisemmat koulu- ja opiskelutodistus-jäljennökset
  • Työtodistukset (jos haet jatkuvassa haussa)

Katso lisätietoja tarvittavista liitteistä.

Milloin opiskelu alkaa?

Yhteishaussa valittavilla opiskelu alkaa elokuussa. Aloittamisajankohta kerrotaan valintakirjeessä. Tiedon löydät myös oman opiskelupaikkakuntasi sivulta.

Jatkuvassa haussa valittavien opiskelun aloittamisajankohta sovitaan yksilöllisesti.

Kauanko opiskelu kestää?

Opintojen alussa sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa huomioidaan aikaisemmat opintosi, työkokemuksesi sekä muu osaaminen. Suunnitelman mukaan määräytyvät myös opintojesi laajuus ja kesto.

Miten Luovi eroaa yleisestä oppilaitoksesta?

Ammattiopisto Luovi on ammatillinen erityisoppilaitos. Järjestämme koulutusta vaativaa erityistä tukea opinnoissaan tarvitseville. Perustutkinnot ja valmentava koulutus järjestetään vaativana erityisenä tukena. Opiskelijavalinnassa huomioidaan hakijat, jotka ovat oikeutettuja opinnoissaan ja työllistymisessään vaativaan erityiseen tukeen, ohjaukseen ja neuvontaan.

Lue lisää millaista opiskelu on Luovissa.

Miten saan tietää, sainko opiskelupaikan?

Kaikille hakijoille ilmoitetaan valinnan tulos kirjeitse.

Mihin toimitan hakemuksen liitteet?

Voit toimittaa hakemuksen liitteet Luoviin kahdella tavalla.
Jos haet opiskelemaan jatkuvassa haussa tai haet koulutuskokeiluun tai tutustumispäiville, voit liittää liitteet hakulomakkeelle myös hakemuksen täyttämisen yhteydessä.

Liitteiden toimitustavat:

  • Lähetä sähköisesti Wilman lomakkeella. Lomake aukeaa uuteen välilehteen.
  • Lähetä postitse osoitteeseen: Ammattiopisto Luovi, Haku- ja neuvontapalvelut, PL 389, 90101 Oulu

Lisätietoja liitteiden toimittamisesta:

  • Yhdet liitteet riittävät, vaikka hakisit useampaan Luovin koulutukseen
  • Toimita liitteistä kopiot (ei alkuperäisiä liitteitä)
  • Jos toimitat liitteitä postitse, älä nido liitteitä yhteen
  • Jos toimitat liitteitä sähköisesti, toimita liitteet pdf-tiedostona. Voit myös ottaa puhelimen kameralla selkeät kuvat erillisistä dokumenteista.