Usein kysytyt kysymykset

Julkaisemme tällä sivulle yleisimpiä opiskeluun, koulutuksiin ja hakemiseen liittyviä kysymyksiä.

Voit jättää meille kysymyksiä chat-palvelun kautta. Emme julkaise kysymysten jättäjien henkilötietoja.

Hae kysymyksiä

Yleisimmät kysymykset

Tehdäänkö teillä opiskelijatöitä

Luovista voi ostaa opiskelijatyönä tuotteita ja työsuorituksia. Kysy lisää toivomastasi tuotteesta tai työstä suoraan Luovin eri paikkakunnilta. Opiskelijatöissä aikataulut sovitetaan opintojen mukaan. 

Mitä on työelämässä oppiminen?

Saat harjoitella tulevaa ammattiasi aidoissa työtehtävissä alan työpaikoilla. Työelämässä oppimista voidaan järjestää koulutussopimukseen tai oppisopimukseen perustuen tai näitä joustavasti yhdistellen.

Mitä oppisopimuskoulutus tarkoittaa?

Oppisopimuksella hankit ja vahvistat osaamista työsuhteessa. Osaaminen hankitaan pääasiassa työpaikalla, opiskellaan myös oppilaitoksessa ja verkossa. Oppisopimuksella voit suorittaa perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnon, tutkinnon osia/osan tai pienemmän kokonaisuuden tutkinnon osasta.

Mitä koulutussopimus tarkoittaa?

Koulutussopimuksella hankit ja vahvistat osaamista työpaikalla opiskelijana. Työnantaja ei maksa palkkaa tai muita etuuksia.

Milloin opiskelu alkaa?

Yhteishaussa valittavilla opiskelu alkaa elokuussa. Aloittamisajankohta kerrotaan valintakirjeessä. Tiedon löydät myös oman opiskelupaikkakuntasi sivulta. Jatkuvassa haussa valittavien opiskelun aloittamisajankohta sovitaan yksilöllisesti.

Kauanko opiskelu kestää?

Opintojen alussa sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa huomioidaan aikaisemmat opintosi, työkokemuksesi sekä muu osaaminen. Suunnitelman mukaan määräytyvät myös opintojesi laajuus ja kesto. Ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus (VALMA) kestää yleensä vuoden.

Miten Luovi eroaa yleisestä oppilaitoksesta?

Ammattiopisto Luovi on ammatillinen erityisoppilaitos. Luoviin valitaan opiskelijoita, jotka ovat oikeutettuja saamaan opinnoissaan ja työllistymisessään erityistä ohjausta, tukea ja neuvontaa. Luovissa opiskelu on yksilöllistä ja saat ohjausta tavoitteesi mukaan.

Miten saan tietää tulinko valituksi?

Kaikille hakijoille ilmoitetaan valinnan tulos kirjeitse.

Milloin saan tietää pääsinkö opiskelemaan?

Jos haet kevään yhteishaussa, sinulle ilmoitetaan valinnan tulos kirjeitse kesäkuussa. Jatkuvan haun hakijoille ilmoitetaan valinnan tulos kirjeitse mahdollisimman pian jatkuvan haun valintakokouksen jälkeen. Valintakokouksia on yleensä vähintään kerran kuukaudessa.

Mihin toimitan hakemuksen liitteet?

Jos haet jatkuvassa haussa: Voit liittää liitteet sähköisessä muodossa hakulomakkeeseen tai toimittaa ne mahdollisimman pian Luoviin. Katso vaihtoehdot alta.

Jos haet perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishaussa: Liitteet tulee toimittaa 1.4.2022 mennessä Luoviin.

Liitteiden toimitustavat:

  • Turvasähköpostilla, joka on kanava tietoturvalliseen viestien ja liitetiedostojen lähetykseen
  • Lähetä postitse osoitteeseen: Ammattiopisto Luovi, Haku- ja neuvontapalvelut, PL 389, 90101 Oulu