Astia-ohjaustyökalu ja 10-askeleen malli

Mikä Astia on?

Astia -ohjaustyökalu havainnollistaa ohjattavalle omalla polulla etenemistä. Astiaan voidaan kirjata esimerkiksi ohjattavan vahvuuksia, tavoitteita, sovittuja tapaamisia ja tehtäviä. Työkalu muokkautuu tarpeen mukaan, otsikoita voidaan siis muokata. Ohjattava pääsee itse tarkastelemaan Astiaa, joka toimii myös muistin tukena. Astia on riisuttu malli, jossa ei ole ylimääräisiä tietoja tai toimintoja.

Astia on kehitetty osana Virtuaalisesti Vierellä -hanketta. Astiaa käytetään reaaliaikaisesti asiakasta tavatessa lähi- tai etäyhteydessä.

Näin saat Astian käyttöösi

Astia on WordPress-alustalle rakennettu työkalu. Mikäli Astia-ohjaustyökalun testaaminen kiinnostaa niin ole organisaation ominaisuudessa yhteydessä Silta-Valmennusyhdistys Ry:een, henrik.lindstrom@siltavalmennus.fi

Mikä on 10-askeleen malli?

Kun kohtaat opiskelijan häiritsevää käytöstä, voit kääntää haasteen opeteltavaksi taidoksi. Ben Furmanin mukaan on tärkeää osallistaa opiskelija ratkaisemaan oma ongelmallinen tilanteensa. Opiskelijaa autetaan luomaan uusi toimivampi tapa. Samalla hyödynnetään hänen verkostoaan. Kymmenen askeleen mallista nuorten kanssa työskentelevä voi poimia käytännön vinkkejä siihen, miten haastavan käytöksen voi ottaa puheeksi ja kääntää opeteltavaksi taidoksi.

Voit tulostaa mallin käyttöösi Virtuaalisesti vierellä -hankkeen nettisivulta.

Astia-työkalun näkymä, jossa on eri lohkoissa asiakkaan vahvuudet

Virtuaalisesti vierellä -hanke