Parasta DigiOhjausta
Kehitimme ja otimme käyttöön uudenlaisia digitaalisia toimintatapoja, palveluita ja ratkaisuja työpaikalla toteutettavan koulutuksen tueksi opiskelijan ohjaamiseen, seurantaan ja arviointiin. Tavoitteenamme oli tukea ja vahvistaa opetushenkilöstön ja työpaikkaohjaajien osaamista opiskelijan ohjauksessa ja erilaisten digitaalisten työvälineiden käytössä sekä opiskelijan ammatillisen osaamisen hankkimisen seurannassa ja arvioinnissa. Lisäksi työpaikkojen tueksi kehitettiin malleja ja ratkaisuja digitaalisten palveluiden tehokkaammaksi hyödyntämiseksi.
Tulokset
- Toimivien digiohjausmallien koonti, nykytilakuvaus ja kehittämistarpeiden tunnistaminen uuden lainsäädännön näkökulmasta.
- Asiakaskuuntelujen järjestäminen; koulutuksenjärjestäjät, opiskelijat, työelämäkumppanit, sidosryhmätoimijat ja muut asiantuntijoita.
- Digipedagogisten ohjausprosessien ja –ratkaisujen palvelumuotoilu yhdessä koulutustenjärjestäjien ja työpaikkaohjaajien kanssa.
- Yksilöllisten opintopolkujen tukeminen ja vahvistaminen digitaalisilla palveluilla, ratkaisuilla, toimintatavoilla ja malleilla. Keinoälyn tarjoamien mahdollisuuksien testaaminen oppimisprofiilin kartoittamiseksi ja opiskelun ohjaamisen välineeksi.
- Opetushenkilöstön ja työpaikkaohjaajien koulutus ja perehdytys uudenlaisten digitaalisten toimintatapojen, ratkaisujen ja työvälineiden käyttöön. Ohjaan.fi -sivuston käyttäminen opetushenkilöstön ja työpaikkaohjaajien koulutuksessa.
- Digimentori-, tutor- ja luotsi-mallien kehittäminen ja käynnistäminen työpaikkaohjaajien ja yritysten tueksi.
- Palautetiedon kerääminen uusien digitaalisten mallien timivuudesta.
- Varhaisen puuttumisen mallin luominen, yksilöllisten opintopolkujen tukeminen digiohjauksen keinoin.
Tuotettu materiaali
Oppimisympäristöjen laajentaminen ja käyttöönotto
Tutustu oppimisympäristöihin Thinglinkissä alla olevista linkeistä (aukeaa uuteen välilehteen).
Yhteistyössä
Parasta DigiOhjausta -hanke kuului reformin toimeenpanoa tukevaan, Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaan Parasta-kokonaisuuteen. Lue lisätietoa Opetus- ja kulttuuriministeriön Parasta-kokonaisuudesta tästä linkistä.
Hanketta koordinoi Ammattiopisto Gradia. Hanke toteutettiin 1.1.2018-31.12.2019.
Lisätietoja
Hannu Pekkarinen
suunnittelija
040 319 3388
hannu.pekkarinen@luovi.fi