Artesaani

Taideteollisuusalan perustutkinto

Artesaani valmistaa persoonallisia taideteollisuusalan tuotteita. Hän käyttää työssään monipuolisesti erilaisia käsityötapoja. Artesaanin työhön kuuluu myös valmistettavien tuotteiden suunnittelua.

Mihin työhön valmistun?

Artesaani työskentelee käsityöalan tuotteita valmistavassa yrityksessä, käsityökeskuksessa tai itsenäisenä yrittäjänä. Työpaikka voi löytyä myös työ- tai toimintakeskuksessa avustavissa työtehtävissä. Artesaaniksi opiskellessasi opiskelet yksilöllisesti kudonnan ja ompelun perustaitoja.

Näin opiskelet Luovissa

Luovissa voit opiskella ja hankkia osaamista sinulle sopivilla tavoilla. Meillä opiskelet yksilöllisesti ja käytännönläheisesti. Opiskelu voi sisältää sekä lähi- että etäopetusta. Voit hankkia osaamista myös aidoissa työtehtävissä Luovin omissa oppimisympäristöissä tai työympäristöissä ja työpaikoilla. Luovissa opiskelu on maksutonta.

Oma suunnitelma ohjaa kohti tavoitteitasi

Teemme kanssasi opintoihisi henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS). Suunnitelmassasi sovimme yhdessä tavoitteistasi, kuinka kauan opintosi kestävät ja missä ja miten opiskelet. Opiskelun suunnittelussa huomioimme aiemmat opintosi ja työkokemuksesi. Myös vahvuutesi, tapasi oppia sekä elämäntilanteesi vaikuttavat suunnitelmasi toteuttamiseen.

Osaava joukkomme on valmiina auttamaan sinua suunnitelmasi laatimisessa ja tavoitteesi saavuttamisessa. Saat ohjausta tavoitteesi mukaan.

Tutkinnon rakenne

Tutkinnon laajuus on vähintään 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu:

  • ammatillisista tutkinnon osista (145 osaamispistettä)
  • yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä)

Tutkintoon kuuluu sekä pakollisia että valinnaisia opintoja. Lisätietoja tutkinnon muodostumisesta ePerusteissa. Linkki aukeaa uuteen välilehteen.

Hae opiskelemaan

Voit hakea opiskelijaksi Luoviin kahdella eri tavalla:

  • Yhteishaussa 20.2.– 19.3.2024.
  • jatkuvassa haussa ympäri vuoden

Jatkuva haku

Hae koulutukseen jatkuvassa haussa. Haastattelusta ilmoitetaan hakijalle henkilökohtaisesti. Jatkuva haku avoinna seuraavilla paikkakunnilla:

Ei hakua juuri nyt.

Yhteishaku 20.2.– 19.3.2024

Hae koulutukseen perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishaussa 20.2.– 19.3.2024. Voit hakea yhteishaussa seuraaville paikkakunnille:

  • Alavus päättynyt 19.3.2024

Koulutuspaikat

Voit opiskella artesaaniksi seuraavilla paikkakunnilla.