Leipuri-kondiittori

Elintarvikealan perustutkinto

Haluatko käyttää työssä kädentaitojasi ja luovuuttasi? Leipuri-kondiittorina valmistat käsin ja koneellisesti erilaisia leipomo- ja konditoriatuotteita. Käsittelet raaka-aineita, koristelet leivonnaisia ja valmistat erikoistuotteita. Osaat käyttää koneita ja laitteita turvallisesti ja seurata valmistusprosessia.

Kenelle?

Leipuri-kondiittorin ammatti sopii sinulle, jos

  • olet innostunut uusien taitojen oppimisesta
  • osaat toimia tarkasti, ripeästi ja hyödyntää luovuuttasi
  • samana toistuvat työtehtävät ja työn fyysisyys sopivat sinulle
  • nautit käsillä tekemisestä

Leipuri-kondiittorin opinnoissa opit

  • valmistamaan ruoka- ja kahvileipiä, leipomoeineksiä ja konditoriatuotteita
  • seuraamaan ja säätämään valmistusprosessia
  • asiakaspalvelua, huolellisuutta ja vastuullisuutta
  • työskentelemään ryhmässä
  • käyttämään työssä tarvittavia suojavälineitä
  • tuntemaan hygieniavaatimukset, työturvallisuussäännöt ja kierrättämään jätteitä

Mihin työhön valmistun?

Leipuri-kondiittorina voit työllistyä esimerkiksi leipomoon, konditoriaan tai konditorioissa tai pitopalveluyritykseen.

Näin opiskelet Luovissa

Luovissa voit opiskella ja hankkia osaamista sinulle sopivilla tavoilla. Meillä opiskelet yksilöllisesti ja käytännönläheisesti. Opiskelu voi sisältää sekä lähi- että etäopetusta. Voit hankkia osaamista myös aidoissa työtehtävissä Luovin omissa oppimisympäristöissä tai työympäristöissä ja työpaikoilla. Luovissa opiskelu on maksutonta.

Oma suunnitelma ohjaa kohti tavoitteitasi

Teemme kanssasi opintoihisi henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS). Suunnitelmassasi sovimme yhdessä tavoitteistasi, kuinka kauan opintosi kestävät ja missä ja miten opiskelet. Opiskelun suunnittelussa huomioimme aiemmat opintosi ja työkokemuksesi. Myös vahvuutesi, tapasi oppia sekä elämäntilanteesi vaikuttavat suunnitelmasi toteuttamiseen.

Osaava joukkomme on valmiina auttamaan sinua suunnitelmasi laatimisessa ja tavoitteesi saavuttamisessa. Saat ohjausta tavoitteesi mukaan.

Näet videon, jos olet hyväksynyt sivuston evästeet. Muuta evästeasetuksiasi.

Sinun tulee hyväksyä markkinointievästeet nähdäksesi videon.

Vänligen acceptera marknadsföring -cookies för att titta på den här videon.

Please accept the marketing cookies to watch this video.

Tutkinnon rakenne

Tutkinnon laajuus on vähintään 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu seuraavasti:

Ammatilliset pakolliset tutkinnon osat ovat:

  • Elintarviketuotannossa toimiminen
  • Leipomoalan prosessien ohjaus ja käynnissäpito
  • Ruokaleipätuotteiden valmistus
  • Kahvileipätuotteiden valmistus
  • Konditoriatuotteiden valmistus

Ammatillisia valinnaisia tutkinnon osia, jotka voivat vaihdella paikkakunnittain, ovat esimerkiksi:

  • Leipomoeinesten valmistus
  • Leipomoalan erikoistuotteiden valmistus
  • Leipomotuotteiden pakkaustoiminnot

Yhteiset tutkinnon osat

Lisätietoja tutkinnon muodostumisesta ePerusteissa. Linkki aukeaa uuteen välilehteen.

Hae opiskelemaan

Voit hakea opiskelijaksi Luoviin kahdella eri tavalla:

  • kevään yhteishaussa 18.2.–18.3.2025
  • jatkuvassa haussa ympäri vuoden.

Jatkuva haku

Hae koulutukseen jatkuvassa haussa. Haastattelusta ilmoitetaan hakijalle henkilökohtaisesti. Jatkuva haku avoinna seuraavilla paikkakunnilla:

Jatkuva haku

Ei hakua juuri nyt.

Yhteishaku 18.2.–18.3.2025

Hae koulutukseen perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishaussa 18.2.–18.3.2025. Voit hakea yhteishaussa seuraaville paikkakunnille:

Ei hakua juuri nyt.

Koulutuspaikat

Voit opiskella leipuri-kondiittoriksi seuraavilla paikkakunnilla.