Pienkone-mekaanikko

Ajoneuvoalan perustutkinto

Pienkonemekaanikko tekee pienkoneiden, kuten moottoripyörien, veneiden ja mönkijöiden huolto- ja korjaustöitä. Alan perustaitojen lisäksi opit asiakaspalvelua, huolellisuutta ja vastuullisuutta.

Opit tuntemaan työturvallisuussäännöt, käyttämään suojavälineitä ja kierrättämään jätteitä.

Mihin työhön valmistun?

Koulutuksen tavoitteena on, että työllistyt opintojen jälkeen esimerkiksi huoltokorjaamoon, ajoneuvopurkaamoon, varaosien tai ajoneuvojen myyntiliikkeeseen tai itsenäiseksi yrittäjäksi. Hallitset asiakaspalvelun ja osaat työskennellä sekä itsenäisesti että tiimin jäsenenä.

Näin opiskelet Luovissa

Luovissa voit opiskella ja hankkia osaamista sinulle sopivilla tavoilla. Meillä opiskelet yksilöllisesti ja käytännönläheisesti. Opiskelu voi sisältää sekä lähi- että etäopetusta. Voit hankkia osaamista myös aidoissa työtehtävissä Luovin omissa oppimisympäristöissä tai työympäristöissä ja työpaikoilla. Luovissa opiskelu on maksutonta.

Oma suunnitelma ohjaa kohti tavoitteitasi

Teemme kanssasi opintoihisi henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS). Suunnitelmassasi sovimme yhdessä tavoitteistasi, kuinka kauan opintosi kestävät ja missä ja miten opiskelet.

Opiskelun suunnittelussa huomioimme aiemmat opintosi ja työkokemuksesi. Myös vahvuutesi, tapasi oppia sekä elämäntilanteesi vaikuttavat suunnitelmasi toteuttamiseen.

Osaava joukkomme on valmiina auttamaan sinua suunnitelmasi laatimisessa ja tavoitteesi saavuttamisessa. Saat ohjausta tavoitteesi mukaan.

Tutkinnon rakenne

Tutkinnon laajuus on vähintään 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu:

  • ammatillisista tutkinnon osista (145 osaamispistettä)
  • yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä)

Tutkintoon kuuluu sekä pakollisia että valinnaisia opintoja. Lisätietoja tutkinnon muodostumisesta ePerusteissa. Linkki aukeaa uuteen välilehteen.

Hae opiskelemaan

Voit hakea opiskelijaksi Luoviin kahdella eri tavalla:

  • yhteishaussa 20.2.–19.3.2024.
  • jatkuvassa haussa ympäri vuoden

Jatkuva haku

Hae koulutukseen jatkuvassa haussa. Haastattelusta ilmoitetaan hakijalle henkilökohtaisesti. Jatkuva haku avoinna seuraavilla paikkakunnilla:

Tampere, Tuotantokoulu, Turjankatu
Hakuaika:
Jatkuva haku
Hakulinkki:
Opiskelu alkaa:
Sopimuksen mukaan

Yhteishaku 20.2.– 19.3.2024

Hae koulutukseen perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishaussa 20.2.– 19.3.2024. Haku ajoneuvotekniikan osaamisalalle. Ammattinimike valitaan opintojen aikana. Voit hakea yhteishaussa seuraaville paikkakunnille:

  • Muhos päättynyt 19.3.2024

Koulutuspaikat

Voit opiskella pienkonemekaanikoksi seuraavilla paikkakunnilla.