Pintakäsittelijä

Pintakäsittelyalan perustutkinto

Pintakäsittelijä osaa pinnoittaa eri teollisuusalojen tuotteita ja materiaaleja, esimerkiksi teräsrakenteita, muoveja, puu- ja metallituotteita sekä ajoneuvojen osia.

Pintakäsittelijä hallitsee monipuolisesti eri pintakäsittelymenetelmiä, kuten maalauksen, ruiskumaalauksen, korroosionestokäsittelyn, jauhemaalauksen sekä ajoneuvomaalauksen. Lisäksi pintakäsittelijä osaa korjata ja teipata materiaaleja sekä tehdä erilaisia kemiallisia pintakäsittelyitä sekä kuumasinkitystä.

Mihin työhön valmistun?

Tavoitteena on, että valmistut maalaamoon tai teollisuusalalle, esimerkiksi metallialan yrityksiin tai metallituote- tai automaalaamoihin. Pintakäsittelijänä voit myös toimia itsenäisenä yrittäjänä tai alan myynti, markkinointi- ja asiakaspalvelutehtävissä.

Näin opiskelet Luovissa

Luovissa voit opiskella ja hankkia osaamista sinulle sopivilla tavoilla. Meillä opiskelet yksilöllisesti ja käytännönläheisesti. Opiskelu voi sisältää sekä lähi- että etäopetusta. Voit hankkia osaamista myös aidoissa työtehtävissä Luovin omissa oppimisympäristöissä tai työympäristöissä ja työpaikoilla. Luovissa opiskelu on maksutonta.

Oma suunnitelma ohjaa kohti tavoitteitasi

Teemme kanssasi opintoihisi henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS). Suunnitelmassasi sovimme yhdessä tavoitteistasi, kuinka kauan opintosi kestävät ja missä ja miten opiskelet. Opiskelun suunnittelussa huomioimme aiemmat opintosi ja työkokemuksesi. Myös vahvuutesi, tapasi oppia sekä elämäntilanteesi vaikuttavat suunnitelmasi toteuttamiseen.

Osaava joukkomme on valmiina auttamaan sinua suunnitelmasi laatimisessa ja tavoitteesi saavuttamisessa. Saat ohjausta tavoitteesi mukaan.

Tutkinnon rakenne

Tutkinnon laajuus on vähintään 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu:

  • ammatillisista tutkinnon osista (145 osaamispistettä)
  • yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä)

Tutkintoon kuuluu sekä pakollisia että valinnaisia opintoja. Lisätietoja tutkinnon muodostumisesta ePerusteissa. Linkki aukeaa uuteen välilehteen.

Hae opiskelemaan

Voit hakea opiskelijaksi Luoviin kahdella eri tavalla:

  • yhteishaussa 20.2.– 19.3.2024
  • jatkuvassa haussa ympäri vuoden.

Jatkuva haku

Hae koulutukseen jatkuvassa haussa. Haastattelusta ilmoitetaan hakijalle henkilökohtaisesti. Jatkuva haku avoinna seuraavilla paikkakunnilla:

Ei hakua juuri nyt.

Yhteishaku 20.2.– 19.3.2024

Hae koulutukseen perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishaussa 20.2.– 19.3.2024. Voit hakea yhteishaussa seuraaville paikkakunnille:

Ei hakua juuri nyt.

Koulutuspaikat

Voit opiskella pintakäsittelijäksi seuraavilla paikkakunnilla.