Ympäristönhoitaja

Luonto- ja ympäristöalan perustutkinto

Ympäristönhoitaja osaa tehdä ympäristön hoitotöitä niiden hoitosuunnitelmiin perustuen. Ympäristönhoitaja käyttää työssään niihin tarvittavia välineitä, kuten mönkijää, moottorikelkkaa, moottorisahaa tai raivaussahaa.

Ympäristönhoitaja on kestävän tulevaisuuden rakentaja osallistumalla ympäristönhoidon- tai jätehuollon tehtäviin niin kunnissa kuin yrityksessä.

Mihin työhön valmistun?

Ympäristönhoitaja voi työskennellä esimerkiksi luontoalueiden ja urheilualueiden kunnossapitäjänä, kuntien tai yritysten ympäristönhoitajana tai jätehuollon tehtävissä.

Näin opiskelet Luovissa

Luovissa voit opiskella ja hankkia osaamista sinulle sopivilla tavoilla. Meillä opiskelet yksilöllisesti ja käytännönläheisesti. Opiskelu voi sisältää sekä lähi- että etäopetusta. Voit hankkia osaamista myös aidoissa työtehtävissä Luovin omissa oppimisympäristöissä tai työympäristöissä ja työpaikoilla. Luovissa opiskelu on maksutonta.

Oma suunnitelma ohjaa kohti tavoitteitasi

Teemme kanssasi opintoihisi henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS). Suunnitelmassasi sovimme yhdessä tavoitteistasi, kuinka kauan opintosi kestävät ja missä ja miten opiskelet. Opiskelun suunnittelussa huomioimme aiemmat opintosi ja työkokemuksesi. Myös vahvuutesi, tapasi oppia sekä elämäntilanteesi vaikuttavat suunnitelmasi toteuttamiseen.

Osaava joukkomme on valmiina auttamaan sinua suunnitelmasi laatimisessa ja tavoitteesi saavuttamisessa. Saat ohjausta tavoitteesi mukaan.

Ympäristöalan opiskelija trimmerin kanssa järven rannassa päällään suojavarusteet.

Tutkinnon rakenne

Tutkinnon laajuus on vähintään 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu:

  • ammatillisista tutkinnon osista (145 osaamispistettä)
  • yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä)

Tutkintoon kuuluu sekä pakollisia että valinnaisia opintoja. Lisätietoja tutkinnon muodostumisesta ePerusteissa. Linkki aukeaa uuteen välilehteen.

Hae opiskelemaan

Voit hakea opiskelijaksi Luoviin kahdella eri tavalla:

  • yhteishaussa 21.2.– 21.3.2023
  • jatkuvassa haussa ympäri vuoden.

Yhteishaku 21.2.– 21.3.2023

Hae koulutukseen perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishaussa 21.2.– 21.3.2023. Voit hakea yhteishaussa seuraaville paikkakunnille:

  • Alavus päättynyt 21.3.2023
  • Muhos päättynyt 21.3.2023

Jatkuva haku

Hae koulutukseen jatkuvassa haussa. Haku on avoinna seuraavilla paikkakunnilla:

Ei hakua juuri nyt.

Koulutuspaikat

Voit opiskella ympäristönhoitajaksi seuraavilla paikkakunnilla.