Opin duunissa

Projektin tavoitteena on kehittää osaamisperusteisen koulutuksen ja tutkintojen toteuttamiseen yhteistyömalleja työpaikkojen kanssa, ja varmistaa siten koulutuksen työelämävastaavuus.

Hankkeessa kehitetään henkilökohtaistamisen käytänteitä ja ohjausjärjestelyjä hyödyntämällä digitaalisia ratkaisuja, kuten 360-tekniikkaa, niiden tukena.

Projektissa on seuraavat osatavoitteet:

  1. Kehitetään ja pilotoidaan erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille soveltuvia osaamisperusteisia oppimisympäristöjä ja -ratkaisuja yhteistyössä työpaikkojen kanssa. Työpaikkojen kanssa kehitetään yhteistyömalleja oppimisympäristöjen ja -järjestelyjen toteuttamiseen erityisesti tekniikan ja liikenteen alalla: tilojen, välineiden, laitteiden, asiakastöiden ja osaamisen hyödyntäminen suunnitellaan uudella, kaikkia osapuolia hyödyttävällä tavalla. 
  2. Kehitetään ja pilotoidaan opiskelijahyvinvointia ja yhteisöllisyyttä edistäviä ratkaisuja opiskelijoita osallistavalla tavalla. Tavoitteena on lisätä opiskelijan motivaatiota ja opintoihin sitoutumista.Hankkeessa kehitetään ja pilotoidaan a) Coach-mallia b) yhteisöllisyyttä edistäviä ohjaus- ja oppimisjärjestelyjä sekä c) yhtenäisiä käytäntöjä opiskelijan tarvitsemien tukipalvelujen toteuttamiseksi työpaikalla, kun koulutus toteutetaan työpaikan työympäristöissä. 
  3. Edistetään osaamisperusteisen ja työelämälähtöisen koulutuksen toteutumista digitaalisilla ratkaisuilla.Työpaikkojen oppimisympäristöt mallinnetaan 360-tekniikalla avaten opetussuunnitelmat visuaaliseen ja selkeäkieliseen muotoon. Tavoitteena on tukea opiskelijan motivaatiota ja edellytyksiä yksilöllisen opintopolun reaaliaikaiseen suunnitteluun sekä osaamisen hankkimiseen/kehittämiseen, seurantaan ja osoittamiseen.Projekti toteutetaan 4.11.2016-31.12.2017 Opetushallituksen rahoituksella. Projektia hallinnoi Ammattiopisto Luovi ja yhteistyökumppaneita ovat Bovallius-ammattiopisto, Keskuspuiston ammattiopisto, Kiipulan ammattiopisto, Optima ja Validia ammattiopisto.

Tutustu tästä hankkeen tuloksiin!

 

Hei! Kuulisimme mielellämme palautteesi sivustostamme, jotta voimme palvella jatkossa entistä paremmin.

Miten arvioisit Luovi.fi -sivuston käyttökokemuksesi?

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.