Luovin podcastit

Luovin podcastit löytyvät Erkkaa verkossa -nimellä. Podcastiä voit kuunnella sekä Spotifyssa että Apple Podcasteissa, tämän sivun lisäksi.

Erkkaa verkossa -podcastissa käsittelemme ammatillisen erityisopetuksen ajankohtaisia aiheita, tarjoamme käytännön vinkkejä, ajatuksia ja ajankohtaista tietoa erityistä tukea tarvitsevien kanssa työskenteleville.

 • Täsmätyökykyisen työllistäminen ja täsmätyötehtävät
  Jaksossa kerrotaan kannustavia kokemuksia työelämäkumppaneiltamme täsmätyökykyisen työllistämisestä sekä tarjotaan vinkkejä palkkaamista helpottavista tukimuodoista.
 • Erkka-ohjaajat
  Erkka-ohjaajat – Koulunkäynnin ohjaajan työ toisella asteella erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden ryhmissä. Mitkä asiat ovat merkityksellisiä nuorten ohjaamisessa ja kohtaamisessa? Luovin opiskelijoiden omat ajatukset näistä teemoista muodostavat tämän podcast-jakson rungon. Teemoista keskustelevat Luovin ammatilliset erityisopettajat Sanna Häkkilä-Ruottinen ja Satu Tuulasvirta sekä asiantuntijavieraana opiskelija-asiain päällikkö Riina Karvonen. Jakso on suunnattu tuleville ohjausalan ammattilaisille, jotka toimivat erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden kanssa. Jakso toimii perehdyttämisen välineenä ohjaustyötä aloittaville sekä esimerkiksi opetusmateriaalina kasvatus- ja ohjausalalla. Esimerkit ovat toiselta asteelta, mutta sisältöjä voi soveltaa hyvin myös muihin ohjauksen ympäristöihin.
 • Täsmätyökykyisten ohjaus työelämässä
  Tässä podcast-jaksossa Jaana Koskinen ja Iida Kononoff kertovat käytännön vinkkejä ja kokeilemisen arvoisia vinkkejä täsmätyökykyisten osaajien ohjauksen tueksi työelämään.
 • Uraohjaus – WATTI-hankkeen podcast
  Opinto-ohjaaja Mika Takalo kertoo uraohjauksesta (ura- ja jatkosuunnitelma) sekä sen toteuttamisesta ammatillisessa oppilaitoksessa.  Uraohjauksen yhtenä pääasiallisena tehtävä on auttaa opiskelijaa ymmärtämään, miten tämän hetken valinnat vaikuttavat hänen tulevaisuuteensa. Haastattelijana Marko Ylisirkka. Podcast on tuotettu osana ESR-rahoituksella toteutettavaa WATTI-hanketta.
 • Täsmätyö – Erkkaa verkossa -podcast
  Täsmätyötehtävä tarkoittaa kohdennettua tai räätälöityä työtehtävää, joka on suunniteltu tietylle tekijälle. Erityistukea tarvitsevat osaajat hyötyvät räätälöidyistä työtehtävistä, joissa hänen vahvuutensa pääsevät esille. Täsmätöiden etsiminen ja löytäminen on tärkeää sekä erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden, että yritysten kannalta.