Tiedonkeruu

Tällä sivulla kerromme lisätietoja Ammattiopisto Luovin rakennuskohteiden tiedonkeruusta.

Tallentavat kamerakuvaukset Karsikon kampuksen työmaa-alueella

Hengitysliitto ry ja Karelia-ammattikorkeakoulun tekemän tiedonkeruusopimuksen perusteella Karelia-ammattikorkeakoulu suorittaa Ammattiopisto Luovin Karsikon työmaa-alueella kuvauksia koulurakennusten (2 kpl) ja asuinrakennuksen rakentamisen aikana keväästä 2022 lähtien kohteen valmistumiseen saakka (alustavasti 2024).  

Tallennettavaa kuvamateriaalia hyödynnetään työmaan dokumentaatiossa, opetuskäytössä ja kohteen esittely- ja markkinointimateriaalissa. 

Tiedonkeruu tapahtuu työmaakameran, 360 kypäräkameran sekä siirrettävän 360 kameran avulla. Työmaakameran avulla kuvataan yleiskuvaa työmaan eri vaiheista. 360 kypäräkameran avulla kuvataan 360 videokuvaa erityisesti rakennuttajan laadun-varmistuksen avuksi ja sen avulla dokumentoidaan työmaan eri työvaiheet 1–2 viikon välein. Siirrettävällä 360 kameralla kuvataan tarkkaa kuvaa halutuista kohteista ulkotiloista ja sisältä. Dokumentointi suoritetaan kerran viikossa ja aloitetaan siinä vaiheessa, kun rakennuspaikka on raivattu.  

Karelia-ammattikorkeakoulu toteuttaa kuvaukset oheisen tiedonkeruusuunnitelman mukaisesti (tiedosto avautuu toiseen välilehteen).