Luovin Livestream – motivoivaa oppimista ja täydennyskoulutusta

Luovin ammatillisen erityisopetuksen asiantuntijapalvelut toteuttaa koulutuksia ja konsultaatioita opetus- ja ohjaushenkilöstön arkityön tueksi. Ajasta ja paikasta riippumattomat verkkokoulutukset mahdollistavat osaamisen kehittämisen silloin, kun se itselle parhaiten sopii.

Luovissa on verkkokoulutusten toteuttamisesta jo vuosikymmenen kokemus: suosittu Erkkaa verkossa -luentosarja käynnistyi jo vuonna 2007. Syksyllä 2015 käyttöön otettiin Livestream-palvelu, joka mahdollistaa sekä lähetysten paremman laadun että luentojen seuraamisen omilta koneilta. Erkkaa verkossa -sarjan lisäksi Luovin Livestream-kanavalle tuotetaan jatkuvasti myös muita verkkoluentoja koulutusalan ajankohtaisista teemoista. Ajankohtainen Livestream-koulutustarjonta löytyy Luovin www-sivuilta.

Merkityksellisen Luovin Livestream-kanavasta tekee se, että se toimii Luovin audiovisuaalisen viestinnän opiskelijoiden oppimisympäristönä. Kaikki luentokuvaukset ja tallenteiden editointi toteutetaan opiskelijatyönä Luovin Oulun ja Helsingin yksiköissä.

Opiskelijoille koulutusten kuvaukset edustavat aitoja työtilanteita, jossa ovat läsnä oikeat asiakkaat ja yhteistyökumppanit. Live-lähetyksissä jännitys tiivistyy, kun verkkoyhteyden takana voi olla satoja katselijoita. Kuvaukset suunnitteluineen ja jälkitöineen ovat mitä suurimmassa määrin tiimityötä, jossa jokaisen työpanos on tärkeä. Oman käden jälki näkyy heti ruudulla, ja tallenteet toimivat myös opiskelijoiden työnäytteinä.

Livestream-lähetykset eivät synny myöskään ilman opetus- ja ohjaushenkilöstön saumatonta yhteistyötä. Projektimainen oppiminen ylittää oppiaineiden ja koulutusalojen rajat, ja rakentuu aitojen työprojektien ympärille. Yhteen hiileen puhaltamalla ja yhteistyöllä syntyy motivoiva ja yhteisöllinen oppimisympäristö, jossa on mahdollista innostua ja onnistua yhdessä.

Yhdessä tehden ja innostuen syntyy myös uusia ideoita. Hankehakemus kokonaan uudesta Livestream-ohjelmaformaatista ja sen ympärille rakentuvasta vertaisoppimisen ja -jakamisen mallista on jätetty OPH:n henkilöstökoulutushakuun. Toteutuessaan valtakunnallinen Oivalla ja onnistu arjessa -hanke käynnistyy syksyllä 2017.

Meillä on myös ilo päästä esittelemään yhteistyön helmiä ja oivalluksia kevään huipputapahtumaan ITK-messuille 6 – 7.4.2017. Toivoamme kaikki tervetulleiksi seuraamaan Luovin vauhdikasta Chat & Foto -esitystä torstaina 6.4. klo 13.00 sekä tutustumaan Livestream-posteriimme.

Verkkoluentoja on toteutettu pääasiassa OPH:n opetustoimen henkilöstökoulutushankkeiden rahoittamana. Vuoden 2017 Erkkaa verkossa –luentoja rahoittavat Suomen Aluehallintovirastot.

Hei! Kuulisimme mielellämme palautteesi sivustostamme, jotta voimme palvella jatkossa entistä paremmin.

Miten arvioisit Luovi.fi -sivuston käyttökokemuksesi?

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.